'Filistin Yönetimi'nin birlik çağrısının pratikte karşılığı yok'

Hamas: Batı Yaka’da siyasi gözaltıların artması ve gözaltına alınanların işkence görmesi, Filistin Yönetimi'nin birlik çağrısında samimi olmadığının göstergesidir.

'Filistin Yönetimi'nin birlik çağrısının pratikte karşılığı yok'

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdurrahman Şedid, Filistin Yönetimi’nin sürekli Yüzyılın Anlaşması’na karşı koymak için birlik ve bütünlük çağrısı yaptığını fakat söz konusu çağrıların pratikte hiçbir karşılığı olmadığını söyledi.

Hamas sözcüsü bu açıklamayı Batı Yaka’da siyasi gözaltıların artması ve gözaltına alınanların işkence görmesi üzerine yaptı.

Batı Yaka’da siyasi gözaltı operasyonlarının devam etmesinin Filistin Yönetimi’nin Filistinlilere hâlâ güvenlik zihniyetiyle muamele ettiğine dikkat çeken Şedid, siyasi gözaltıların durumu daha da karmaşık hale getirdiğini ifade etti.

Şedid, Filistin insanının onurunun korunmasının birinci öncelik olması gerektiğini kaydederek, eski esirlerin peşinin bırakılması gerektiğini söyledi.

Eski esirlerin ve öğrencilerin evlerine baskın düzenlenerek ya da üniversite önlerinde gözaltına alındıklarını kaydeden Şedid, insan hakları örgütlerinden ve Filistinli gruplardan oğulları işkence gören ailelerin acılarına son vermek için duruma müdahale etmelerini istedi.

Şedid, Cadullah ailesinin açıklamalarının, gözaltındaki Nezzal kardeşlerin annelerinin açlık grevine başlamasının, oğulları Eriha Cezaevi’nde tutulan Duveykat ailesinin yayınladığı bildirinin gözaltıların tehlikesini gösterdiğini belirtti.

Filistinlilerin korunmasının öncelikle peşlerinin bırakılmasından ve eski esirlere saygıdan geçtiğine dikkat çeken Şedid, “Filistin Yönetimi zindanlarının esirlerin çektikleri sıkıntıların bir başka yüzü olmasını kim kabul eder?” diye sordu.

Filistin Enformasyon Merkezi