Diyarbakır’da Yeni Zellanda Protestosu

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen ve onlarca Müslümanın şehid olduğu ve yaralandığı saldırıyı telin amaçlı kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır’da Yeni Zellanda Protestosu

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından Yeni Zelanda'daki cami saldırılarına ilişkin yapılan basın açıklamasında, saldırının bir cinnet hali değil; haçlı teröristlerinin planlı, organize bir saldırısı olduğu vurgulandı. 

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen ve onlarca Müslümanın şehid olduğu ve yaralandığı saldırıyı telin amaçlı kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Ulu Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasına kentteki siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklaması öncesinde saldırıda şehid Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi adına Muzaffer Beber okudu.

Açıklamasına, "Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır ? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır. (Bakara 114)" ile "Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez. (Mâide Sûresi 51)" ayetleriyle başlayan Beber, İslam düşmanlarının sürekli olarak Müslümanların kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kustuklarını belirtti.

Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı görev bilenlerin, bu defa Yeni Zelanda'da Müslümanları hedef aldığını söyleyen Beber, "Dünya'nın dört bir yanında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar devam ederken Yeni Zelanda'dan gelen haber, 'haçlı terörü'nün geldiği boyutları da gözler önüne serdi."

Cuma namazı esnasında iki camiye düzenlenen saldırıda şu ana kadar 49 Müslümanın şehid olduğunu hatırlatan Beber, "Onlarca Müslümanın da yaralandığı bu olayın adı 'terörizmdir'. Bu bir cinnet hali değil, haçlı teröristlerinin planlı, organize bir saldırısıdır. Geçmişten günümüze İslami değerleri hiçe sayan, İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler bugün yine aynı barbarlıkla Müslümanlara saldırmıştır. Bu saldırı İslam düşmanlığının dışa vurmuş halidir. Bir taraftan emperyal devletler topraklarımızı işgal ederken, öte taraftan onların beslemeleri de Batı'da acımasızca kardeşlerimizin kanını akıtmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Beber, şunları söyledi: "Yaşanan bu son vahşet, söz konusu Müslümanlar olunca Batılı ülkelerinin nasıl bir ikiyüzlülük sergilediklerinin göstergesidir. Son yıllarda Avrupa'da Müslümanlara yönelik artan saldırılar, özellikle tesettürlü kadınların, camilerin hedef alınması bugüne gelineceğinin göstergesiydi. Bu terör saldırısında önceden önlem almayan, Müslümanlara yönelik saldırılarda caydırıcı cezalar uygulamayan Batılı devletler de sorumludur. Onlar, İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar, ama bu hedeflerinde asla ulaşamayacaklardır."

"Buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz." diyen Beber, "Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve onun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz. Ne haçlı terörüne ne siyonist teröre geçit vermeyeceğiz." dedi.

Beber, "Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırısında şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, başta şehidlerin aileleri olmak üzere tüm İslam ümmetine taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren- İLKHA)