Filistin tarihinde bir ilk! Heniyye ve Abbas’ın katılımıyla ortak gösteri

Gazze'de Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniye’nin de katılacağı ortak gösteri düzenlenecek.

Filistin tarihinde bir ilk! Heniyye ve Abbas’ın katılımıyla ortak gösteri

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Halil el-Hayye, Batı Şeria’da yer alan gayrimeşru Yahudi yerleşim birimlerinin ilhak planına karşı mücadelede atılacak adımlara dair son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Siyasi Birim üyesi Halil el-Hayye, işgal rejiminin ilhak planı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın ilan ettiği Yüzyılın Anlaşması karşısında tüm çabaların birleşmesinin devamı olarak, önümüzdeki birkaç gün içinde abluka altındaki Gazze Şeridi’nde ortak gösteri düzenleme kararı alındığını duyurdu.

El-Hayye yaptığı basın açıklamasında, gösteriye Filistin halkının çeşitli kesimlerinden temsilcilerin katılacağını ve bunun resmi uluslararası ortaklıklar ve konuşmalar içereceğini belirtti.

El-Hayye, yapılacak ortak gösteriye Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniye’nin de katılacağını ve konuşma yapacaklarını duyurdu.

Bunlara ilaveten el-Hayye açıklamasında, ”Söz konusu ortak gösteri, halkımızın tarihi haklarını tasfiye etmeyi hedefleyen Yüzyılın Anlaşması ve ilhak projelerine karşı bütün Filistinlilerin her yerde tüm güçleriyle birleştiklerinin bir göstergesi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Palinfo