Filistin Boykot Toplantısı neden ertelendi? Öğrenince şaşıracaksınız

Yazar ve yorumcu Hani El-Mısri kişisel facebook sayfasında yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Boykot toplantısı bir başka açıklamaya kadar neden ertelendi? Sebep öğrenilince -ki bu bir kahramanlık değildir- hayret daha da artacaktır."

Filistin Boykot Toplantısı neden ertelendi? Öğrenince şaşıracaksınız

Yazar ve yorumcu Hani El-Mısri, normalde dün yani 16 Mayıs Cumartesi günü yapılması kararlaştırılan Filistin liderler toplantısının ertelenmesi kararına hayret ettiğini dile getirdi.

El-Mısri kişisel facebook sayfasında yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Boykot toplantısı bir başka açıklamaya kadar neden ertelendi? Sebep öğrenilince -ki bu bir kahramanlık değildir- hayret daha da artacaktır."

Mesajına şöyle devam ediyor: "İsrail parlamentosu Knesset'te yeni kurulan hükümete güvenoyu verilmesi toplantısının perşembeden pazara ertelenmesi sebebiyle. Bunun da sebebi hükümet programının ilhak kararını içerip içermeyeceğinin öğrenilmesi."

El-Mısri mesajında şunu vurguluyor: "Farz edelim ki Knesset'in toplantısı çarşamba günü için planlanmış olsaydı Filistin toplantısı da perşembe günü olabilirdi. Biri ertelenince diğeri de erteleniyor. Bu çerçevede Knesset'in toplantısının pazar günü yapılıp yapılmayacağı tam kesin olmadığı düşünüldüğü için Filistin toplantısının gerçekleştirilmesi işlemi de yeni bir karara kadar erteleniyor."

Aynı zamanda Filistin Siyasi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (MESARAT)'ın müdürü olan Hani El-Mısri, Filistin Yönetimi'nin vereceği işarete göre düzenlenen programların aktif bir strateji ortaya koyma değil işgal yönetiminin sergileyeceği tavra karşı tavır belirleme için olduğunu dile getirerek; "Eğer öyle olsaydı bütün ihtimallere karşı bir görüşümüz ve hazırlığımız olurdu. Her ihtimale karşı nasıl davranacağımızı belirlemiş olurduk" dedi.

Fetih örgütünün Seferberlik ve Teşkilat Komisyonu Basın Bürosu Başkanı Munir El-Cağub normalde dün Ramallah'ta yapılması planlanan toplantının yeni bir açıklamaya kadar ertelendiğini bildirmişti. Ancak El-Cağub'un açıklamasında ertelemenin sebebi hakkında herhangi bir ayrıntıya yer verilmemişti.

Abbas, İsrail'in Batı Yaka'nın bazı bölgelerini ilhak kararı ihtimaline karşı sergilenecek tavır hakkında böyle bir toplantı düzenlenmesi çağrısı yapmıştı. Abbas'ın çağrısı kabul görmüş ancak bazı gruplar toplantının işgal rejiminin süngüsü altında düzenlenmesini gerekçe göstererek katılmayacaklarını bildirmişlerdi.

Filistinli gruplar yaptıkları muhtelif açıklamalarda bütün Filistinli grupların ve oluşumların genel sekreterlerinin katılacağı bir acil toplantı yapılmasını ve başkalarını dışlama siyasetinden uzak bir şekilde bir ulusal strateji belirlenmesi çağrısında bulunmuşlardı.

Palinfo