Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İşgalci İsrail polisinin eşlik ettiği onlarca fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (21 Nisan Pazar) Yahudilerce kutsal kabul edilen Pesah/Hamursuz Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin baskına katılan Yahudi yerleşimciler için yoğun güvenlik önlemleri aldığı, Kudüs’ün Eski Belde semtini adeta askeri kışlaya çevirdiği ve Mescid-i Aksa’ya giden yollara barikatlar kurduğu belirtildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişleri için de kısıtlamalar getirdiğini ifade etti.

İslami Vakıflar Dairesi, Kudüs’teki işgal polisi müdürü eşliğinde 98 Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa’ya girdiğini açıkladı.

Sözde heykel örgütleri, Filistinlileri Pazar gününden Perşembe gününe kadar devam edecek Pesah/Hamursuz Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet etmişti.

Fanatik Yahudilerden oluşan heykel örgütleri, yayınladıkları bildirilerde işgal polisine de seslenerek, Mescid-i Aksa’nın boşaltılmasını ve Filistinlilerin girişine izin verilmemesini talep etmişti.

İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcileri El-Mağaribe Kapısı’ndan girdikleri andan itibaren sıkı bir şekilde koruduğunu, yerleşimcilerden bazılarının Er-Rahme Kapısı bölgesinde ve Kubbetu’s-Sahra karşısında ayin yaptığını, avluda bir süre dolaşarak provokatif davranışlar sergileyen yerleşimcilerin Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıklarını bildirdi. (Filistin Enformasyon Merkezi)