Erbaş: Her Müslüman dinin temel ilkelerini öğrenmeli

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Doğru ve yeterli dini bilgi almayan kişiler haliyle yanlışı ve sahte olanı ayırt etmekte zorlanmaktadır. Önemle ifade etmeliyim ki bugün her Müslüman dininin temel ilkelerini, değerlerini, hakikatlerini öğrenmelidir ve bunu önemsemelidir." dedi.

Erbaş: Her Müslüman dinin temel ilkelerini öğrenmeli

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "15 Temmuz" dolayısıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılının Kahramanları Programı"na katıldı.

Erbaş, 15 Temmuz’da milletin, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla dinine, değerlerine, özgürlüğüne ve hukukuna sahip çıktığına dikkati çekerek, "Hain darbe girişimi Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direnişle bertaraf edildi." ifadelerini kullandı.

İhanet şebekesi FETÖ’nün insanların samimi dini duygularını, Allah ve Peygamber tasavvurunu, İslami kavramları, insani ve vicdani değerleri tahrik ve istismar ederek, kirli ve karanlık emellerine alet ettiklerine işaret eden Başkan Erbaş, "Tarihten günümüze bütün istismarcılar, gizli ve kirli emeller içinde olmuşlar, ikiyüzlü davranmışlar, yalan konuşmuşlar, ihanet etmişlerdir. Dini kavram ve ilkelerini kullanarak insanların samimiyetini suiistimal etmişlerdir." diye konuştu.  

“DİNİMİZİ ÖĞRENMEK İÇİN BUGÜN PEK ÇOK İMKÂNA SAHİBİZ”

Erbaş, İslam’ın en doğru şekilde bilinmesinin hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, İslam’ın hakikatleri konusundaki yanlış bilgilerin pek çok bireysel ve sosyal sorunlara neden olduğunu ifade etti.

"İnsanların inançlarını ve dini duygularını kötü emelleri için kullananların en büyük sermayesi kişilerin cehaletidir." diyen Erbaş, "Doğru ve yeterli dini bilgi almayan kişiler haliyle yanlışı ve sahte olanı ayırt etmekte zorlanmaktadır. Önemle ifade etmeliyim ki bugün her Müslüman dininin temel ilkelerini, değerlerini, hakikatlerini öğrenmelidir ve bunu önemsemelidir. Dinimizi öğrenmek için bugün pek çok imkâna sahibiz." açıklamalarında bulundu.