Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Ankara’da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani'yi kabul etti

Neçirvan Barzani, ziyareti kendisinin ve Kürdistan Bölgesi’nin başsağlığı temennileri iletmek için gerçekleştirdiğini belirtti.

Barzani, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Kendimin ve Kürdistan Bölgesi halkının başsağlığı dileklerini iletmek için Türkiye’yi ziyaret ettim. Aynı şekilde bu ayın 6’sında yaşanan depremin mağdurlarını ziyaret ettim” ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve facianın kurbanlarıyla yaptığım görüşmelerde Türkiye halkına taziyelerimi ilettim” diyen Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nin depremzedelere daha fazla yardım sağlamaya hazır olduğunu yineledim” diye belirtti.

Kürdistan Bölgesi arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına değinen Barzani, “Felaketin başladığı ilk anda deprem bölgesine giden ve mağdurları kurtarmak için çabalayan Kürdistan Bölgesi arama kurtarma ekiplerini kutladım” ifadelerine yer verdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bugün Antep’te depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

Neçirvan Barzani, depremin büyük hasara yol açtığı Antep merkezin yanı sıra İslahiye ve Nurhak ilçelerinde çadır kentleri ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi.

Antep ziyaretinin ardından basın mensuplarına konuşan Barzani, “Bu felaketle karşı karşıya kalan insanlara elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Bu yardımları görevimiz biliyoruz. Biz kardeşiz. Zor günlerde siz bize yardımcı olup kapılarınızı açtınız. Bugün de bizim elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bugün Süleymaniye’de, Erbil’de, Halepçe ve Duhok’ta, tüm Kürdistan’da aynı acıyı yaşıyoruz. Halkımızın yüreği sizinle. İnşallah bu zor günleri de atlatacaksınız” diye konuştu.