Hollywood Aktörü Tamer Hassan'dan Umut Kervanı'na ziyaret

Adıyaman'da Umut Kervanı Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Hollywood Aktörü Tamer Hassan, vakfın kadınıyla erkeğiyle deprem bölgesinde olağanüstü bir çaba sarf ettiğine dikkat çekerek dünya kamuoyuna yardım çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkım yaşayan Adıyaman'da ilk günden bu yana yardım çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüten Umut Kervanı, yaptığı yardım çalışmalarıyla her kesimin takdirini topluyor.

Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, IHO EBRAR ve Avrupa Yetim Eli'nin Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden yürütülen yardım çalışmaları hakkında bilgi alan Hollywood film oyuncusu Tamer Hassan da yapılan yardımlardan övgüyle bahsetti. Tamer Hassan, Umut Kervanı yeleğini giyip bizzat yardım çalışmalarına katılarak destek verdi.

Kıbrıs Türkü asıllı İngiliz oyuncu Hassan, Adıyaman'ın gelme sebebinin hem depremin oluşturduğu yaraları sarmaya çalışmak hem de Kıbrıslı 25 çocuk ve 10 öğretmenin hayatını kaybettiği bir şehri ziyaret etmek olduğunu söyledi.

"Türkiye'yi unutmayın, depremi unutmayın"

Dünya kamuoyuna çağrıda bulunan Hassan, "Dünyanın, Türkiye'de olanları unutmamasını istiyorum. Şu anda haberlerde fazla yer almadığını biliyorum ama biz duyurmaya devam edeceğiz çünkü dünyanın daha fazlasını bilmesi gerektiğine inanıyorum. Şimdi, hükümet enkazı temizlemek için yıkım ekibini getirerek harika bir iş çıkarıyor ama evsiz kalan insanların hâlâ yaşamaya ihtiyacı var, hâlâ hayatlarına geri dönmek istiyorlar ve hâlâ hem fiziksel hem de zihinsel açıdan normale dönmek istiyorlar. O halde dünyaya mesajım; lütfen Türkiye halkını unutmayın, lütfen depremde zarar gören insanları unutmayın. Milyonlarca kişi evsiz kaldı, 20 binden fazla bina yıkıldı, 150 bin çocuk yetim kaldı. Bu yüzden lütfen Türkiye'yi unutmayın, depremi unutmayın, yardımımıza ihtiyaçları var ve bizim de bu yardımı vermeye devam etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Yapılan yardım gerçekten olağanüstü"

Umut Kervanı ve diğer STK'ların bölgede yaptıkları çalışmalara övgüde bulunan Hassan, "Bu adamlar ve çevredeki diğer insanlar tarafından yapılan yardım gerçekten olağanüstü. Buradaki depremzedelere yardımcı olmak için uygulamaya konan sistem harika. Buraların etrafına bakarsanız, kadınlar, çocuklar ve erkekler için ayrı alanlar oluşturduklarını görebilirsiniz. Burada bir sistem kurmuşlar, gelen yardımları ona göre dağıtıyorlar. Depremzedeleri harika bir şekilde besliyorlar. Burada bir depo inşa etmişler, gelen yardımları burada depoluyor ve gerektiği zaman çıkarıyorlar. Artı, bu insanlar bize yardım edecekler. Getirdiklerimiz konusunda bize çok yardımcı olacaklar. Benim asıl sorunum İngiltere'den getirdiğim malzeme ve yardımların dağıtılması konusuydu. Bu kadar yardımı nasıl dağıtacaktık. Bu insanlar geldiler ve 'Yardımları nerede dağıtacağınız önemli değil biz onun kontrolunu sağlayacağız. Biz bunları sadece Adıyaman'da değil aynı zamanda Hatay ve Nurdağı'nda da dağıtacağız. Nerede yardım ihtiyacı varsa orada dağıtacağız' dediler. Gerçekten de bu insanların yaptığı şeyler övgüye değer. Türkiye halkına yaptığınız yardımlardan dolayı sizi selamlıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

İLKHA