El-Kassam'dan Hizbullah'a: 'İşi bitireceğinizden eminiz'

El-Kassam Tugayları, Refah'ta imha edilen İşgalci İsrail'in zırhlı araçlarının bir derlemesini göstererek, Lübnan'daki Direniş'in işi tamamlayacağına dair güvence verdi.

El-Kassam'dan Hizbullah'a: 'İşi bitireceğinizden eminiz'

İslami Direniş Hareketi (Hamas'ın askeri kolu olan El-Kassam Tugayları), Pazartesi günü Lübnan'daki İslami Direniş Hizbullah savaşçılarına hitap eden bir video mesaj yayınladı. 

El-Kassam Tugayları, İşgalci İsrail’in Güvenlik Bakanı Yoav Gallant'ın, Temmuz ayı başlarında Gazze Şeridi yakınlarında Siyonist İsrail askerleriyle yaptığı toplantıda, Rafah'tan çıkan tankların "Litani'ye kadar uzanabileceği" yönündeki sözlerine göndermede bulundu.

Filistin Direniş Hareketi, Gazze Şeridi'nin en güneydeki kenti Refah'ta el-Kassam savaşçılarının saldırısına uğrayan İsrail zırhlı araç ve tanklarının bir derlemesini sergiledi. 

Refah'ta El Kassam savaşçılarının tank ve zırhlı araçları imha ettiği görüntülerin ardından El Kassam, Lübnan'daki direniş savaşçılarına şu mesajı gönderdi.

"İşte Gallant'ın zırhlı araçları Rafah'tan ayrılıyor. İşi bitireceğinizden eminiz ."

Hamas'ın askeri kanadı, Siyonist İsrailli yetkililerin Lübnan'a yönelik şiddetli saldırı tehditlerini sürdürmesinin ardından bir açıklama yaptı. Bu saldırıların karşılıklı etkilere yol açması ve bölgeyi topyekün bir savaşa sürükleme potansiyeli bulunuyor.

Bu mesajın ardından Hizbullah savaşçılarının 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail zırhlı araçlarına yönelik gerçekleştirdiği çok sayıda saldırı takip etti.

El-Kassam'ın askeri medya birimi, video mesajını, İslami Direniş Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın, Lübnan'a savaş açılması durumunda  Siyonist İsrail işgalinin " hiç tankının kalmayacağı " yönündeki sert tehdidiyle sonlandırdı.