Ekrem El Acuri ve Ebu'l Ata'ya suikast girişimi

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir eve düzenlenen saldırı sonucu şehid oldu. Ekrem El Acuri'nin Şamdaki evi de işgal güçleri tarafından hava saldırısında hedef alındı.

Ekrem El Acuri ve Ebu'l Ata'ya suikast girişimi
Ekrem El Acuri ve Ebu'l Ata'ya suikast girişimi

İşgal ordusu savaş uçakları bu sabah erken saatlerde Gazze ve Şam’a düzenlediği hava saldırılarıyla İslami Cihad Hareketi’nin önde gelen komutanlarını hedef aldı.

Saldırılarda İslami Cihad’ın askeri kolu Kudüs Müfrezeleri Askeri Konseyi üyesi Baha Ebu’l-Atâ başta olmak üzere birçok kişi şehit oldu.

İşgal ordusu savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde Gazze kentine düzenlediği hava saldırısında Baha Ebu’l-Atâ ve eşinin şehit olduğu ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Gazze kentinin doğusunda bir eve düzenlediği saldırıda biri kadın diğeri erkek iki kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Kudüs Müfrezeleri, Gazze Şeridi’ndeki önde gelen komutanlarından 42 yaşındaki Baha Selim Ebu’l-Atâ’nın şehit olduğunu duyurdu.

Suriye’nin başkenti Şam’da da işgal ordusu savaş uçaklarının bir evi bombaladığı ve en az iki kişinin şehit olduğu kaydedildi.

İslami Cihad, Şam’da saldırıya uğrayan evin İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi Ekrem El-Acuri’nin olduğunu ve saldırıda oğullarından birinin şehit olduğunu açıkladı.

Suriye rejimi haber ajansı da Şam’da Lübnan Büyükelçiliği yakınlarında bir binaya düzenlenen saldırıda iki kişinin şehit olduğunu ve 6 kişinin yaralandığını söyledi.

İslami Cihad Hareketi, saldırılara misillemesinin sarsıcı olacağını ifade etti.

İşgal ordusu da saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, Baha Ebu’l-Atâ’nın işgalcilere yönelik birçok operasyon gerçekleştirdiğini ve saldırıları işgal rejimi başbakanı Netanyahu’nun onayladığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi