Putin: İdlib’e tam kapsamlı bir saldırı şu an için uygun değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'deki askeri operasyonları sürdürmek zorunda olduklarını, ancak şu an uygun zaman olmadığını söyledi.

Putin: İdlib’e tam kapsamlı bir saldırı şu an için uygun değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye'nin İdlib eyaletindeki militanlar ile mücadeleye devam” edilmesi gerektiğini söyledi. Putin, ancak tam kapsamlı bir saldırının "şu an için uygun olmadığını” ve sivillerin güvenliğinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin elinde kalan son bölge olan Hayat Tahrir el Şam örgütünün kontrolündeki İdlib; Rusya, İran ve Türkiye'nin vardığı İdlib mutabakatına karşın birkaç haftadır rejimin ve müttefiki Rusya'nın yoğun hava saldırılarına hedef oluyor.

Çin'in "yeni İpek Yolu" olarak bilinen "Bir Kuşak, Bir Yol" zirvesi nedeniyle Pekin'de bulunan Putin, Suriye’de Anayasa Komitesi’nin kurulmasını muhalif gruplarının yavaşlattığını öne sürdü ve “Tüm muhalif gruplarla çalışacağız. Sabırla, ısrarla, bu komitenin oluşturulması için çaba edeceğiz. Çünkü bu, siyasi sürecin başlangıcı için temel olarak düşünülebilir.” diye konuştu.

AA