Direnişin simgesi El-Hezali şehid düştü

İşgal altındaki Batı Şeria'da 12 gün önce siyonist rejim askeri aracının çarpması sonucu ağır yaralanan 69 yaşındaki Filistinli aktivist Süleyman el-Hezalin, kaldırıldığı hastanede bu sabah şehid oldu.

Siyonist işgal polisinin 5 Ocak Çarşamba günü bir kamyonla kasten çarptığı ve ağır yaralanan Süleyman El-Hezalin isimli 70 yaşındaki Filistinlinin bugün (17 Ocak Pazartesi) sabah şehid olduğu haber verildi. 

İşgal polisine ait kamyon El-Hezalin'e, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin güneyindeki Mesafir Yatta kasabasının Ummu'l-Hayr köyünün girişinde kasten çarpmıştı. 

Yaşlı Filistinli Hezalin, olayda başından, göğsünden ve karnından yaralanmış, tedavi için El-Halil'deki Mizan Hastanesi'ne kaldırılmıştı ve bugün sabah hastanede şehid olduğu açıklandı. 

El-Hezalin, bölgedeki yahudileştirme faaliyetlerine karşı gerçekleştirilen bütün sosyal etkinliklere katılmasıyla öne çıktığından basın mensupları onu "direniş simgesi" olarak niteliyorlardı. 

BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), El-Hezalin'e çarpma olayında İşgalci İsrail polisini suçlu bulmuş ve acilen bir soruşturma dosyası açılmasını istemişti. 

UNRWA'nın konuyla ilgili açıklamasında 5 Ocak Çarşamba günü, İşgalci İsrail polisinin Ummu'l-Hayr bölgesinde trafik sicili olmayan kaçak arabaları toplamak amacıyla operasyon gerçekleştirmesi sırasında gerçekleştiği belirtilmişti. 

Açıklamada bölge ahalisinin operasyonu protesto ettiği ve polisin bölgeden ayrılması sırasında, el konan araçları taşıyan bir kamyonun Hacı Süleyman'a çarptığı ifade edilmişti. 

Siyonist işgal güçleri 12 Ocak Çarşamba günü de, Ömer Abdülmecid Esad isimli 80 yaşında bir Filistinliyi vahşice darp ederek şehit etmişlerdi.