Avrupa Camilerinde Miraç coşkusu

Mübarek üç aylar içerisindeki kandil geceleri coşkusu, İslam Coğrafyası'nda olduğu gibi Avrupa’da da ihya edildi.

Hazreti Muhammed’in Mekke’den alınıp önce Kudüs’e ardından da Allah Azze ve Celle’nin huzuruna çıkarıldığı gece olan ve İslam ümmetini namaz ibadetiyle buluşturan gece olan Mirac Gecesi, Avrupa’nın farklı şehirlerindeki cami, dernek ve vakıflarda yoğun katılım ile ihya edildi.

Hamburg

Almanya’nın Hamburg kentindeki Vahdet Camii’nde bir araya gelen mü’minler, namaz ve Mirac ikilisi üzerinde yapılan sohbet eşliğinde gecenin önemine dair bilgilendirildi.

Mehmet Şirin Atlı tarafından sunulan gecede, gecenin kıymeti konusunda bir sohbet yapan Nevzat Çayırbiçer Hoca, namazın mü’min için bir Mirac olduğunu hatırlatarak, bu gecenin nebevi bir mucize olmakla beraber, asıl anlamıyla namazın önemine işaret ettiğini belirtti.

Geceye ilahileriyle katılan Vuslat İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahileri müteakiben duayla son bulan gecede, mü’minler bir kez daha kardeşlik hukuku çerçevesinde bir araya gelmenin huzurunu yaşadılar.

Bregenz

Avusturya’da faaliyet ve hizmetlerine devam eden İmam Hüseyin Cami’sinde de Mirac Gecesi ihya edildi.

Avusturya'nın Vorarlberg Eyaleti'nde faaliyet gösteren İmam Hüseyin Camii, Mirac Kandili münasebetiyle bir program gerçekleştirdi. Akşam namazından sonra başlayan programda Cami Hocası Molla Ahmet Güneş, İsra ve Mirac’ın tarihine kısaca değindi. Güneş, "Bu gecede vuku bulan hadise, insanların hayal edemediği ve akıl ile idraki mümkün olmayan bir hadisedir. Zira Mirac, akıl ve mantık ile idrak edilemez ancak iman ve ibadet ile idrak edilmesi mümkün olabilir." dedi.

İslam âleminde çok müstesna bir yere sahip olan Mirac Gecesi’nin ibadet ve dua ile ihya edilmesi gerektiği, Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğu vurgulandı.

Bütün Müslümanlar için dua ederek, sıkıntı ve darda olan müslümanlar için de dua etme tavsiyesinde bulunuldu.

Darmstadt

Almanya’nın Darmstadt şehrindeki Said Nursi Camii’nde bir araya gelen mü’minler, hep beraber Mirac coşkusundan ve ibadetinden nasiplendiler.

Cami İmamı Ahmet Hoca, yaptığı sohbette, Mirac gibi bir ibadet fırsatının muhakkak değerlendirilmesi üzerinde durdu. Mirac’ın kul ile Allah arasında bir yolculuk olduğunu belirten Ahmet Hoca, namaz ve Mirac ikilisi bir bütünü tamamlayan parçalardır. O yüzden de namaz bizleri Allah Azze ve Celle’ye ulaştıran bir Mirac hükmündedir." dedi.

Gece, Ümmet-i Muhammed’in selameti için yapılan dua ile son buldu.

Trieste

İtalya’nın Trieste şehrinde, Mirac Kandili'nden feyz almak isteyen Müslümanlar, Said Nursi İlim ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler.

Veysel Aydemir Hoca tarafından yapılan sohbette, Mirac olayı ayrıntılı olarak anlatılarak, Mirac’ın kulun yükselişine vesile olduğu vurgulandı. Mirac Gecesi’nin de diğer geceler gibi bir ibadet vesilesi olduğunu vurgulayan Veysel Hoca, "Kulların Allah’a ulaşacak vesileler aramaları gerekir. İşte bu geceler de kulları Allah Azze ve Celle’ye vasıl kılabilecek gecelerdir. O yüzden bu tür gece ve günleri heba etmemeliyiz." diye Müslümanlara tavsiyelerde bulundu.

Erkeklerin yanı sıra kadınların da iştirak ettiği program, adet olduğu üzere Ümmet-i Muhammed’in kurtuluş ve saadeti için yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)