CIA Direktörü Burns, Gazze'de ateşkes ve esir takası görüşmeleri için Katar'a gitti

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William (Bill) Burns, Gazze'de ateşkes ve esir takası mutabakatı müzakereleri için Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmek üzere Doha'ya gitti.

CIA Direktörü Burns, Gazze'de ateşkes ve esir takası görüşmeleri için Katar'a gitti

İşgalci İsrail’in Walla haber sitesine göre 3 Mayıs'ta İşgalci İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerine katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiği bildirilen Burns, temaslarını sürdürüyor.

Adı açıklanmayan bir kaynak, CIA Direktörü Burns'un, Katar Başbakanı Al Sani ile Gazze'de ateşkes ve esir takası mutabakatı müzakerelerine ilişkin görüşmelerde bulunmak için Doha'ya gittiğini söyledi.

Kahire'deki esir takası görüşmeleri

Mısır ile Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakatı, Kahire'de görüşülüyor. İşgalci İsrail, Hamas'ın ateşkes teklifine yanıt vermeden Kahire'ye heyet göndermeyeceğini ve savaşı bitirmeyi kabul etmediğini açıklıyor.

Başta Netanyahu olmak üzere İşgalci İsrail'deki üst düzey isimler, Gazze Şeridi'nin güneyinde en az bir kez zorla yerinden edilmiş, 1,5 milyon kadar Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı düzenleyeceklerini uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen yineliyor.

Hamas ise imzalanacak esir takası anlaşmasında Gazze'deki savaşın sona ereceği kalıcı ateşkes konusunda güvence talep ediyor.

Siyonist rejim makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla siyonist israilli esir bulunuyor.