Lübnan Tarım Bakanı Hasan karşılıksız yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti

Lübnan Tarım Bakanı Abbas Hacı Hasan, Türkiye'ye karşılıksız yardımlarından dolayı teşekkür ederek, Lübnan'ın içinde bulunduğu krizden çıkmasında Türkiye'nin rol alabileceğini belirtti.

Lübnan Tarım Bakanı Hasan karşılıksız yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti

Tarım Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Hasan, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Hasan ve Büyükelçi Ulusoy, görüşmede, ikili ilişkiler, ticaret hacminin özellikle tarım alanında artırılması ve Lübnan tarım ürünlerinin Türkiye pazarına ihracatı ihtimallerini ele aldı.

Hasan, başta İşgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları olmak üzere farklı kriz evlerinde ayrım gözetmeksizin Lübnanlılara karşılıksız yardımlarda bulunan Türkiye'ye teşekkür etti.

Lübnan'ın içinde bulunduğu ekonomik krizin üstesinden gelmesi noktasında Türkiye'nin pozitif rol oynayabileceğini belirten Bakan Hasan, Türkiye devleti ve halkı ile köklü ilişkilerin güçlendirilmesi çabasına da değindi.

İşgalci İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerinde ilk olarak 1976'da saldırılar düzenledi ve ardından Lübnan'ın güneyini 1982'den 2000 yılına kadar işgal altında tuttu. İşgalci İsrail son olarak 2006'da Lübnan'a yıkıcı bir hava saldırısı düzenlemişti.

AA