Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den canlı yayınlar devam edecek

Suudi Arabistan yönetiminin, Ramazan ayında Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi' başta olmak üzere ülkedeki camilerde kılınan namazların televizyonlarda canlı yayınlanmasına yönelik uygulamaya yasak getireceğini açıkladı. Ancak gelen tepkiler sonrası geri adım atan yönetim, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den canlı yayınların devam edeceğini açıkladı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den canlı yayınlar devam edecek

Suudi Arabistan yönetimi, Ramazan ayında ülkedeki camilerde kılınan namazların televizyonlarda canlı yayınlanmasına yönelik uzun süredir devam eden uygulamaya yasak koyduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, camilerin fotoğraf ve videolarının çekilmemesi ve namazların televizyonda canlı yayınlanmaması talimatı verildi.

Sosyal medyada alınan karara birçok aktivist ve sosyal medya kullancısı tepki gösterdi.

Gelen tepkilerin ardından bakanlığın geri adım attığı ve yapılan açıklamada Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi''den yapılan kesintisiz canlı yayınların sonlandırılmayacağı ve yayınlara devam edileceği belirtildi.

RAMAZAN AYINA ÖZEL KARARLAR

Alınan kararın, Ramazan ayı öncesinde bakanlık tarafından yayınlanan bir dizi yönergenin parçası olarak devreye girdiği belirtildi. Bakanlık, iftar projeleri düzenlemeyi planlayan kuruluşların, onay için başvuruda bulunmaları ve bakanlıktan izin almaları gerektiğini açıkladı.

Ayrıca Ramazan ayında camilerde ibadet edenlere iftar yemeği dağıtan sivil toplum kuruluşlarının ilgili camilerin imamlarıyla koordineli çalışması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, iftar programları dışında, Davet (vaaz) programları düzenlemeyi planlayan kuruluşların ruhsat başvurusunda bulunmaları gerektiğinin de altı çizildi.

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman öncülüğünde daha önce de benzeri kararlar alınmıştı.

Bin Selman, batı özentisi skandal uygulamalara imza atmakla öne çıkıyor.

Suudi makamları bundan önce de benzeri yasaklar koymuş, yasaklara verilen tepkileri ölçerek, çeşitli düzenlemelerle yasaklara yönelik itirazları hafifletmeye çalışmıştı.