Britanya Müslüman Konseyi’nden İngiliz hükümetine eleştiri

Britanya Müslüman Konseyi başkanı, son dönemdeki ayaklanmalar sırasında hükümet yetkililerinin sorumluluk almamasını eleştirerek, hükümetin bu konseyle etkileşimde bulunmama politikasının gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Britanya Müslüman Konseyi’nden İngiliz hükümetine eleştiri

Guardian’nın haberine göre, Britanya  Müslüman Konseyi (MCB) başkanı Zara Muhammed yaz ayaklanmaları sırasında hükümetle iletişime geçme talebinin yanıtsız kaldığını ve hükümetin bu kurumla  iletişim kurmama politikasının açıklamasını istedi.

Zara Muhammed üç yıl önce MCB’nin en genç ve ilk kadın genel sekreteri seçilmiş olup çetelerin Müslümanları ve camileri hedef aldığı bir dönemde yetkililerle iletişime geçememenin “ şok edici” olduğunu söyledi.

MCB başkanı olarak görev süresi Ocak ayında sona erecek olan 33 yaşındaki Zara Muhammed, hükümetin İngiltere’nin en büyük İslami organına yönelik kafa karıştırıcı yaklaşımını artık yenilemelerini umduğunu söyledi.

Zara Muhammed seçimlerden buyana hükümetin bu örgütle resmi bir iletişimi olmadığını dile getirdi.

Muhammed asıl hayal kırıklığının camilerin ve Müslümanların aşırı sağın korkunç saldırılarının hedefi olduğu bir dönemde Britanya Müslüman Konseyi ile resmi veya anlamlı bir etkileşimin olmayışıydı.

Bu şiddet olaylarının ardından İngiliz polisi, sağcı taraftarların öncülük ettiği, Müslümanlara ve göçmenlere yönelik birkaç gün süren ayaklanmaların ardından binden fazla kişiyi tutukladığını açıkladı.

Britanya Polis Konseyi yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan huzursuzlukların ardından 1024 kişinin tutuklandığını, 575 kişinin ise arandığını bildirdi.

Bu geniş çaplı tutuklamalar, İngiltere genelindeki tüm polis bölgelerinde ve Galler ile Kuzey İrlanda'nın bazı bölgelerinde eş zamanlı olarak gerçekleşti.