Brezilya, Tel Aviv Büyükelçisini geri çağırdı

Brezilya, işgalci terör rejiminin, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'yı "istenmeyen kişi" ilan etmesinin ardından Tel Aviv Büyükelçisini "istişareler" için geri çağırdı.

Brezilya, Tel Aviv Büyükelçisini geri çağırdı

Correio Braziliense sitesindeki habere göre, işgal rejiminin açıklamalarının ardından Lula da Silva, işgalciler ile yaşanan krizi ele almak üzere bakanlarını ve danışmalarını Devlet Başkanlığı resmi konutunda "acil" toplantıya çağırdı. İşgal rejiminin, Lula da Silva'yı hedef alan sözlerine yanıt olarak Brezilya, Tel Aviv Büyükelçisi Frederico Meyer'in istişareler için ülkeye dönmesini istedi. Devlet Başkanı Başdanışmanı Celso Amorim açıklamasında, işgalci çetenin Lula da Silva'ya yönelik sözlerini "saçmalık" olarak değerlendirdi. Brezilya makamlarından konuya ilişkin şu ana kadar kapsamlı bir açıklama yapılmazken, işgal rejiminin Brezilya Büyükelçisi Daniel Zonshine'nin Dışişleri Bakanlığına çağırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, siyonist rejimin Gazze'yi işgalini "soykırım" ifadesiyle niteleyerek, Nazi lideri Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmiş ve Gazze Şeridi'nde olanların "savaş değil, soykırım" olduğunu söylemişti.

İşgalci çetenin bebek katili sözde başbakanı Binyamin Netanyahu da Lula da Silva’nın sözlerine tepki göstermiş ve "kırmızı çizginin aşıldığını" öne sürmüştü. İşgalci sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da, Lula da Silva'nın, "istenmeyen kişi" ilan edildiğini belirtmişti.