Belarus’ta seçimler öncesi Ruslardan sonra şimdi de bir grup ABD'li gözaltına alındı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, pazar günü düzenlenecek devlet başkanlığı seçimleri öncesinde bir grup ABD vatandaşının gözaltına alındığını söyledi, ancak bu kişilerin ne zaman ya da ne gerekçeyle yakalandıklarını belirtmedi.

Belarus’ta seçimler öncesi Ruslardan sonra şimdi de bir grup ABD'li gözaltına alındı

Belta haber ajansına göre Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, "Amerikan pasaportları olan, (ABD) Dışişleri’nde çalışan kişilerle evli olan bazı kişiler gözaltına alındı" açıklamasını yaptı.

1994’ten beri Belarus’un başında olan Lukaşenko, gözaltılara ilişkin detay vermedi ancak açıklamaları, muhalifleri kendisini devirmek için yabancı destekçileriyle hareket etmekle suçladığı bir döneme denk geliyor.

Reuters ajansı,  gözaltılar konusunda yorum almak için Minsk'teki ABD Büyükelçiliği’ne ulaşmaya çalıştıklarını ancak o an hemen bir yanıt alamadıklarını aktardı.

Belarus’ta temmuz ayında da özel bir Rus güvenlik şirketinin personeli olduğu öne sürülen bir grup Rusya vatandaşı gözaltına alınmıştı. Daha sonra bu kişilerin Belarus’taki muhalif gösterilere destek vermek amacıyla ülkeye girdikleri iddia edilmişti.

Rusya bu iddiayı reddediyor ve bu kişilerin Belarus aktarmalı olarak Latin Amerika’ya gitmekte olduklarını söylüyor.