Aslanlar Yuvası: Direnişin alanı genişletilecek

İşgal rejiminin korkulu rüyalarından biri haline gelen Nablus merkezli Aslanlar Yuvası isimli direniş grubu, Siyonist işgal rejiminin zindanlarında sivil başkaldırılarını sürdüren esirlerin mücadelelerine destek amacıyla işgal güçleri karşısındaki direniş alanlarını genişleteceğini ve eylemlerini artıracağını duyurdu.

Aslanlar Yuvası: Direnişin alanı genişletilecek

Aslanlar Yuvası yaptığı açıklamada; "Bu zor vakitlerde esirlerin mücadelesine destek amacıyla direniş alanını genişletme kararı aldık." ifadesine yer verildi. 

Açıklamada esirlere yönelik olarak da şu ifadelere yer verildi: "Sizi duyduk ve mesajınız bize ulaştı. Aslanlar Yuvası sizinle birliktedir ve Allah'ın izniyle sizi sahipsiz bırakmayacaktır. Siz bizdensiniz ve biz de sizdeniz. Bizimle sizin zaferiniz arasına ölümden başka bir şey giremez. Allah sizin ayağınızı sabit kılsın. Sizi kendi katından sabırla desteklesin. Yolunuza devam edin ve savaşınızda geri adım atmayın. Bu savaş tüm Filistin'in savaşıdır. Allah'ın izniyle biz bu savaşı yakıcı ve hakla batılı ayıran savaş haline getireceğiz."

Aslanlar Yuvası Filistin halkına yönelttiği mesajında da artık seçimi yapmanın zamanı geldiğini, onurla zillet arasında bir seçim yapma zorunluluğu olduğunu hatırlatarak olayın basite alınmaması ve Allah yolunda mücadeleye kararlılıkla iştirak edilmesi, destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

İşgal zindanlarındaki esirler, işgal rejiminin baskılarını ve birtakım haklarını ellerinden almasını protesto amacıyla 14 Şubat tarihinde başlattığı sivil başkaldırı eylemini 37 gündür sürdürüyor.

İşgal zindanlarında 29'u kadın, 160'ı çocuk 4780 esir bulunuyor. Bunlardan 941 kişi idari tutuklu yani haklarında herhangi bir suçlama olmaksızın tamamen savcılık kararıyla hapiste tutulanlar. 600 esir çeşitli hastalıklardan muzdarip. 553 müebbet hapse mahkum edilmiş esir var. Esirlerin 15'i de basın mensuplarından.