Irak'ta kum fırtınası: 5 kişi öldü yüzlerce kişi hastanelik oldu

Irak'ın güney ve batı illeri başta olmak üzere birçok bölgede etkisini gösteren kum fırtınası Kerkük kentinde onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

Irak'ta kum fırtınası: 5 kişi öldü yüzlerce kişi hastanelik oldu

Irak'ta yoğun kum fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Görüşme mesafesinin 50 metrenin altına düştüğü bazı yerlerde ise iki adım ötesinin dahi görülmediği belirtiliyor.

Yerel basında yer alan haberlerde Selahaddin eyaletine bağlı Tuzhurmatu'da 5 kişinin toz fırtınası nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

Tuzhurmatu Hastanesi Müdür Yardımcısı Şêrwan Ebdulrehîm, basına yapmış olduğu açıklamada, birçok kişinin solunum güçlüğü çektiğini, 21 kişinin hastaneye başvurduğunu ve bunlardan 5'inin ise hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kerkük'te yüzlerce kişi hastanelik oldu

Kerkük Devlet Hastanesi, kentte yoğun kum fırtınasından dolayı onlarca kişinin etkilenerek nefes darlığı ve boğulmatehlikesi geçirdiği açıklamasını yaptı.

Kent merkezinde 90 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ve büyük bir kısmının hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bu kişilerden birçoğunun tıbbi müdahalelerin ardından taburcu edildiği aktarıldı.

Erbil'de kum fırtınası nedeniyle yüzlerce kişi hastanelere gitti

Kum fırtınası nedeniyle trafikte görüş mesafesi daralırken, birçok kişi de nefes darlığı şikayetiyle hastanelere gitti.

Erbil Sağlık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, toz bulutu nedeniyle Erbil'de dünden bu yana 222 kişinin hastanelerin acil servislerine gittiği belirtildi.

Görüş mesafesinin daralması nedeniyle dün de Erbil Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuşların geçici olarak askıya alındığı duyurulmuştu.

Ülkede kum fırtınasının birkaç gün daha süreceği belirtiliyor.