Almanya: Ukrayna'da barışın ön koşulu Rusya’nın geri çekilmesidir

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’daki savaşa yönelik Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "zamanı gelince" yeniden görüşmeyi planladığını belirterek, “Adil bir barıştan bahsediyoruz ve bunun ön koşulu Rus birliklerinin geri çekilmesidir” diye kaydetti.

Almanya: Ukrayna'da barışın ön koşulu Rusya’nın geri çekilmesidir

Almanya Başbakanı Olaf Scholz,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile zamanı geldiğinde görüşmeyi planladığını söyledi. Son telefon görüşmelerinin üzerinden uzun zaman geçtiğini belirten Scholz, “Zamanı geldiğinde Putin ile tekrar konuşmayı planlıyorum” dedi.

Scholz, amacının Ukrayna'yı aktif olarak desteklerken diğer taraftan NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma çıkmasını önlemek olduğunu belirterek, “Asla tek başımıza hareket etmemeliyiz, dostlarımız ve müttefiklerimizle yakın koordinasyon içinde hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Savaşın müzakere yoluyla sona erme ihtimali ile ilgili olarak Scholz, Putin'in savaşın "bir tür soğuk barış" yaparak bitirilemeyeceğini anlaması gerektiğini söyleyerek, “Adil bir barıştan bahsediyoruz ve bunun ön koşulu Rus birliklerinin geri çekilmesidir” diye kaydetti.

İki lider, en son 2 Aralık’ta telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.