Ah ki ne ah / İbrahim Kızar

Ah ki ne ah, var olan sorunlara, ki bu sorunlarlardan birisi Kürd meselesidir, aklı selim ve adalet temelinde bakılarak ivedilikle çözüm getirilmediğinden ne yazık ki coğrafyamızda kan akıyor ve ne yazık ki akmaya devam edecek.

Ah ki ne ah / İbrahim Kızar

Selim akıl sahipleri, işin farkında olanlar, oynanan oyunların perde arkasını görenler, kuklaları ve kuklacıları bilenler, derdi-istegi  halkın dünya ve ahiret huzuru olanlar demişler di, demeye devam ediyorlor; sorunları, Müslümanların sorunlarını, Müslüman ülkeler arasındaki sorunları emperyalist ülkelerin ve onların yerli işbirlikçilerinin olmayan ve hiç bir zaman olmayacak olan insafına terk etmeyin diye...

Yok efendim yok, egosunu, benliğini,  bel ki ağır olacak ama kibrini bir kenara bırakıp aklı selim ile düşünen bir idareci yok.

Bazen yaşananlara bakıp güç, koltuk, makam ve mevki insanı bu kadar mı kör eder diye düşünmekten  kendimi alamıyorum. Demek güç ve kuvvet, koltuk ve makam, bir de uzağı yakın,  yakını da uzak gösteren, daima kulağa hoş gelecek nameler mırıldayan dalkavuklar olunca her şey oluyor.

Ne kadar güçlü olursanız olun, uzun süren ve birden çok cephedeki savaş, sizi yorgun düşürür. Hele hele yöntemleriniz yanlış ise maskara olmaktan kurtulmanız çok güç. Bugünkü hal bunun apaçık  delilidir.

Benim düşündüğüm, yaşanan olaylardan ders ve ibret alınarak var olan sorunlara hızlı ve köklü çözümlerin üretilmesi, on yıllardır devam eden çatışmalardan ve saldırılardan dolayı heba olan can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi iken, hala imha yöntemleri ile sorunlara yaklaşmak, hamasi nutuklar atıp, işgal edilen makamlara yakışmayacak kelimeler kulanmak ne yazık ki sorunlara çare ve çözüm olmuyor.

Sorunların kaynağı olan güçlerin, aralarında sorun ve problem olan nerde ise her devlet, grup yada örgüt ile müttefik,  stratejik ortak yada dost oduklarını söyleyenlerin, gerçekte ne müttefik, ne stratejik ortak ne de dost oldukları bilindiğ halde onlardan yardım dilenmek, onlardan olmayan dostluğun icaplarını yerine getirmelerini beklemek ne kadar da acı vericidir.

Halbuki uzağı ve yakınıyla sorunların kaynağı, müttefik, stratejik ortak yada dost görülen ülkeler gerçekte Müslüman ülkelerin ve yaşadığımız ülke olan Türkiye'nin  korkuları ile oynamakta, onları daima korkuları ile meşgul ederek kendilerine muhtaç bırakmaktalar.

Ah ki ne ah, var olan sorunlara, ki bu sorunlarlardan birisi Kürd meselesidir, aklı selim ve adalet temelinde  bakılarak ivedilikle çözüm getirilmediğinden ne yazık ki coğrafyamızda kan akıyor ve ne yazık ki akmaya devam edecek. Akan kan hangi taraftan olursa olsun  insanlarımız acı çekecektir. Atılan intikam yeminleri ve hamasi nutuklar ne acıları dindirmekte ne de elden giden canları geri getirmektedir. Anneler ağlamakta anneler ağlamakta ve her kesimi ile insanlarımız acı çekmeye devam etmektedir.

Aklı selim ile heraket edenlerden, adil olanlardan haklıya hakını gecikmeden teslim edenlerden olmak duasıyla Allaha emanet olun.

İbrahim Kızar / Habernas