Afganistan'da yatırımların kolaylaştırılması için bakanlıklar arası komite kuruldu

Afganistan İslam Emirliği lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade'nin çıkardığı özel bir kararnameye dayanılarak yerli ve yabancı yatırımcılara gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla bakanlıklar arası yatırım komitesi kuruldu.

Afganistan'da yatırımların kolaylaştırılması için bakanlıklar arası komite kuruldu

Yatırımın kolaylaştırılmasına yönelik bakanlıklar arası komitenin açılış toplantısı 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleşti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdulgani Baradar'ın Özel Sekreteri Mevlevi Abdullah Azzam, İslam Emirliği'nin gelişiyle birlikte Afganistan'ın ekonomik alanda kaydettiği önemli atılımların altını çizerek şu ana kadar elde edilen olumlu sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Azzam, Afganistan'da mevcut olan çok sayıdaki yatırım fırsatlarına vurgu yaparak bu komitenin birincil görevinin; Emirlik kurumları içindeki bürokratik engelleri ortadan kaldırmak hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için gerekli desteği vermek ve elverişli ortamı sağlamak olacağını söyledi.

Abdullah Azzam'ın ardından toplantıda söz alan Bakanlıklar Arası Yatırım Komitesi Başkanı Mevlevi Zebihullah Nasır, konuşmasında komitenin görev alanına açıklık getirdi.

Nasır, temel misyonlarını; yatırım prosedürlerini ve politikalarını iyileştirmeye odaklanmak, yatırım süreçlerinde şeffaflığı hızlandırmak, geliştirmek ve yatırımcılarla ilgili bakanlıklar arasında etkin koordinasyonu teşvik etmek olarak sıraladı.

Toplantı sonunda ilgili tüm bakanlıkların komitenin çalışmalarının geliştirilmesine yönelik yazılı önerilerini üç gün içinde komite sekretaryasına sunmalarına karar verildi.

Sonuç olarak, Ekonomi Komisyonu'nun onayına sunulacak birleşik ve kapsamlı bir prosedürün hazırlanacağı belirtildi.