ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e silah satışının durdurulması için tasarı sunacak

ABD'li Senatör Bernie Sanders, ABD'nin İşgalci İsrail'e kısa süre önce onay verdiği 20 milyar dolarlık silah satışının engellenmesi için bu ülkeye silah satışının durdurulmasını öngören bir tasarıyı haftaya Senato'ya sunacağını açıkladı.

ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e silah satışının durdurulması için tasarı sunacak

ABD'li bağımsız senatör Sanders, yazılı bir açıklama yaparak İşgalci İsrail'e silah satışının durdurulması yönünde yeni bir adım attı.

Sanders, Senato'daki üyelere gönderdiği açıklamasında, haftaya bu yönde bir tasarı sunacağını ve İşgalci İsrail'e silah satışını durdurmanın tek yolunun bu olduğunu belirtti.

İşgalci İsrail'in Gazze'de 41 binden fazla insanın şehid edilmesine neden olan saldırılarında Amerikan yapımı silahların yoğun şekilde kullanıldığını vurgulayan Sanders, ABD'nin kısa süre önce Siyonist İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışına onay verdiğini hatırlattı.

Sanders, "ABD (Gazze'deki) bu insani felaketin suç ortağı olamaz." ifadesini kullandı.

Masum sivillerin öldürülmesinde ABD silahlarının kullanılmasının 1961 tarihli Yabancı Destek Yasasına ve Silah İhracat Kontrol Yasasına aykırı olduğunu belirten Sanders, "Üzüntüyle görüyoruz ki yasadışı bir şekilde ABD'nin sağladığı askeri ekipmanlar, Gazze'deki katliamların çoğunda kullanılmaktadır. Bu felaket savaşa daha fazla saldırı silahı göndermek ABD hukukuna ve uluslararası hukuka aykırıdır." değerlendirmesini yaptı.

Sanders, bu silahlarla Binyamin Netanyahu'nun ödüllendirildiğini kaydetti.

İşgalci İsrail'e gönderilen askeri yardımlar ya da askeri satışlarla ilgili Kongre'de çoğunluk İsrail lehinde olduğundan dolayı Sanders'ın sunacağı tasarının kabul edilmesinin düşük bir olasılık olduğu ancak İşgalci İsrail'e silah gönderilmesinin durdurulması yönünde somut ve önemli bir adım olduğu belirtiliyor.