ABD’den ‘direnişi bastırmak için’ Abbas’a silah desteği

Siyonist işgal rejiminin onayından sonra Filistin Yönetimi, Ürdünlü arabulucu aracılığıyla Batı Yaka'daki güvenlik hizmetlerini desteklemek ve Filistin Direnişi’ini baltalamak için Amerikan zırhlı araçları ve silahlarını alıyor.

ABD’den ‘direnişi bastırmak için’ Abbas’a silah desteği

Filistinli bir gazete, Otoritenin Ürdün aracılığıyla Batı Yaka'daki güvenlik hizmetlerini, özellikle de "Önleyici Güvenlik" ve "Ulusal Güvenlik" hizmetlerini desteklemek adına bir grup zırhlı araç ve silah aldığını ortaya çıkardı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Al-Quds gazetesinin internet sitesine verdiği demeçte, zırhlı araçların, Ürdünlü arabulucu aracılığıyla Amerikan tarafındaki yetkililer tarafından, aşırılık yanlısı işgal hükümetinin onayıyla, otoritenin kurumlarının silahlı saldırılara karşı koyma yeteneklerini güçlendirmek amacıyla elde edildiğini söyledi.

DİRENİŞ CENİN VE NABLUS'TA GÜCÜNÜ ARTIRMIŞTI

Abbas, son iki hafta boyunca Ramallah'taki cumhurbaşkanlığı karargahında bir dizi kapsamlı güvenlik toplantısına başkanlık etti ve kendi görüşüne göre ulusal projeyi yok etmeye, otoriteyi zayıflatmaya çalışan tüm silahlı hücrelere demir yumrukla saldırmalarını istedi.

Batı Şeria'daki yetkililer, Nablus, Cenin ve Tulkarm bölgelerindeki direniş savaşçılarına yönelik tutuklamalara ve zulme devam ediyor; tutuklamaların ve zulmün durdurulması yönündeki çağrı ve talepleri görmezden geliyor.