ABD’de Hizbullah üyesi Lübnanlıya ömür boyu hapis cezası

Manhattan'daki federal mahkeme, Lübnan asıllı ABD vatandaşını somut bir delile dayanmadan, Hizbullah üyesi olmak iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

ABD’de Hizbullah üyesi Lübnanlıya ömür boyu hapis cezası

Manhattan'daki federal mahkeme, Lübnan asıllı ABD vatandaşını dün, Hizbullah üyesi olmak ve örgüt adına eylem planları yapmaya katkı sağlamakla suçladı.

8 gün süren mahkemenin ardından Manhattan Savcısı Geoffrey Berman, 34 yaşındaki Ali Keruni’nin aralarında suç işlemek için silah satın almanın da bulunduğu 8 suçla yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verildiğini belirtti.

Lübnan doğumlu Keruni, 27 Eylül 2009’da ABD vatandaşlığı aldı.

Soruşturmaya göre, Keruni, New York'taki John F. Kennedy Havaalanı da dâhil olmak üzere ABD’deki birçok havaalanı hakkında güvenlik ve operasyonel bilgi toplamış, Manhattan ve Brooklyn'deki güvenlik kuvvetlerine ait binaları gözetlemişti.

2003 yılında ABD’ye gelen Keruni, Hizbullah hareketinden emirler aldığı iddia edildi.

Savcı Geoffrey Berman yaptığı yazılı açıklamada, Manhattan'daki Jacob Javits binasını işaret ederek, “Bugün Keruni, saldırı düzenlemeyi planladığı binalardan birinin yanındaki mahkemede yargılandı” dedi.

Hizbullah üyesi olduğundan şüphelenilen 2. kişi Samir el-Dabak, Keruni ile 8 Haziran 2017'de aynı gün gözaltına alındı ancak duruşması için henüz bir tarih belirlenmedi.