AB, Filistinli kadının katledilmesi üzerine taziye mesajı yayımladı

Avrupa Birliği (AB), İşgalci İsrail ordusunun Batı Şeria'da Filistinli Gade Sebatin adlı kadının vurularak şehid edilmesi üzerine taziye mesajı paylaştı.

AB, Filistinli kadının katledilmesi üzerine taziye mesajı yayımladı

AB'nin Twitter hesabından yayımlanan mesajda, Filistinli kadının Beytüllahim yakınlarında İşgalci İsrail askerleri tarafından katledilmesi üzerine büyük bir şaşkınlık yaşandığı belirtildi. Mesajda, "Filistinli kadının ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Silahsız bir sivile karşı aşırı ve ölümcül güç kullanımının kabul edilemez olduğu belirtilerek, olayın ivedilikle soruşturulması ve faillerin adalete teslim edilmesi talep edildi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İşgalci İsrail askerlerinin, Beytüllahim kenti yakınlarında Filistinli bir kadını şehid etmesini kınayarak, uluslararası camiayı İşgalci İsrail'i durdurmaya çağırmıştı.

El-Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi yakınında bugün, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir kadın şehid olmuştu.

Görgü tanıkları, İşgalci İsrail askerlerinin Filistinli kadına gerçek mermilerle ateş açtığını ve ağır yaralanan kadını kanlar içinde olay yerinde bıraktığını söylemişti.

İşgal güçlerinin ayrıca bölgeyi "kapalı askeri bölge" ilan ederek olay yerine sağlık ekiplerinin girmesini engellediği aktarılmıştı.

İşgalci İsrail'in Haaretz gazetesi de kadının askerler için bir tehdit oluşturmadığını, elinde bıçak ya da silah bulunmadığını yazmıştı.