AB Filistin temsilcisi Burgsdorff, İşgalci İsrail'in El Halil'deki 'tehcir' uygulamasını yasa dışı olarak değerlendirdi

AB Filistin Toprakları Temsilcisi Von Burgsdorff, İşgalci İsrail'in askeri tatbikatlar yapmak için El Halil kentine bağlı Mesafir Yatta beldesinde yaşayan Filistinli toplulukları sınır dışı etmesinin "yasa dışı" olduğunu söyledi.

AB Filistin temsilcisi Burgsdorff,  İşgalci İsrail'in El Halil'deki 'tehcir' uygulamasını yasa dışı olarak değerlendirdi

Avrupa Birliği Filistin Toprakları Temsilcisi Sven Kuehn Von Burgsdorff, AB ülkelerinin temsilcileri ve Filistin'deki büyükelçileri ile işgal altındaki Batı Şeria'nın Batı Şeria'nın güneyindeki Mesafir Yatta beldesine yaptığı ziyaretin ardından basın toplantısı düzenledi.

AB yetkilisi Von Burgsdorff, İşgalci İsrail'in Mesafir Yatta sakinlerini yerinden etme kararının "yasa dışı ve uluslararası insancıl hukuka aykırı" olduğunu kaydetti.

Siyonist rejim mahkemesinin bölge sakinlerini yerinden etme kararının ardından durumu öğrenmek için bölgeye geldiklerini söyleyen Von Burgsdorff, karardan geriye dönüşün yine ancak İşgalci İsrail'in siyasi kararıyla olacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Tel Aviv ve Filistin Yönetimi'ne yaptığı ziyareti ilgiyle takip ettiklerini anlatan Von Burgsdorff, ziyaretin, sivilleri koruma yükümlülüklerini yerine getirmesi için İşgalci İsrail'e baskı olacağını umduklarını aktardı.

Büyükelçiler ve temsilcilerin, Mesafir Yatta sakinlerinin acılarını ülkelerinin başkentlerine ileteceklerini dile getiren Von Burgsdorff, "Bölge sakinlerine enerji, gıda, su ve barınak sağlayarak destek olmalıyız." dedi.

İşgalci İsrail'in Yüksek Mahkemesi, mayıs ayında 1200'den fazla Filistinliyi Mesafir Yatta'daki yerleşim bölgelerinden tahliye etme ve evlerini yıkma kararı vermişti.

Mesafir Yatta, siyonist rejimin işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlileri tehcir ederek bu bölgelerde uluslararası hukuka aykırı Yahudi yerleşim birimlerini artırmak ve genişletmek için sistematik politika uyguladığı en önemli bölgelerden biri.