Siyonist çete 14 yaşındaki Filistinli genci şehid etti

Batı Şeria'daki Beytlahim'in güneyinde bulunan El-Hıdr kasabasında Filistinli bir genç Siyonist işgal çetesinin saldırısında şehid oldu.

Siyonist çete 14 yaşındaki Filistinli genci şehid etti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde El-Hıdr kasabasının batısındaki Bakuş mıntıkasında Filistinli gençlerle Siyonist işgal çetesi arasında çatışmalar meydana geldiğini, saldırıda işgalcilerin gençlere gerçek mermilerle, plastik mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırıda bulunduklarını ve saldırıya hedef olan gençlerden Muhammed Şehade'nin de şehid olduğunu duyurdu. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı habere göre Siyonist işgal çetesi önce gerçek mermiyle saldırarak Şehade'nin yaralanmasına neden oldu.

Siyonist katiller yaralı bir şekilde esir aldıkları Şehade'ye ilk yardım ekiplerinin de müdahale etmesini engelledi.

Ağır yaralı halde esir tutulan Şehade kan kaybı ve durumunun ağırlaşması neticesinde şehid oldu.

El-Hıdr kasabası sık sık saldırılara maruz kalıyor ve çatışmalara sahne oluyor. 

Siyonist işgal çetesinin bu kasabanın kırsal alanında tarıma elverişli arazilerinin bir kısmını ayrım duvarı inşa etmek suretiyle kullanılamaz hale getirirken, arazilerinin bir kısmını da gasp etti. 

Siyonist işgal çetesinin bu kasabanın arazileri üzerine aynı zamanda Kfar Etzion adını verdiği bir Yahudi yerleşim merkezi inşa etmiş durumda.

HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

Öte yandan, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal çetesi tarafından katledilen Muhammed Şehada için taziye mesajı yayınladı.

Taziye mesajında, "Muhammed Şehada'yi soğukkanlılıkla bir biçimde gerçek mermilerle vurduktan sonra sağlık görevlilerinin ona tıbbi yardım sağlamasını engellemek suretiyle şehid eden siyonist çetenin, savunmasız Filistinli çocuklara ve masum sivillere karşı uyguladığı vahşeti, sadizmi ve terörizmi bir kez daha teyit ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Mesajda, "Şehada'nın ailesine ve Beytüllahim sakinlerine en içten taziyelerimizi sunarken, Şehidin kanının, siyonist işgal çetesine karşı kurtuluşa ve işgal karşısında bir ayaklanmaya yol açacağına inanıyoruz" denildi.

Filistin halkına çağrıda bulunulan mesajda, "Bu barbar katliam karşısında, işgal altındaki Batı Şeria'nın Filistinli vatandaşlarını, siyonist çete işgaline karşı mücadeleyi mümkün olan her şekilde artırmaya ve siyonist işgali sona erene kadar çocuklarını, topraklarını ve kutsal mekanlarını savunmaya çağırıyoruz." açıklamasında bulunuldu.