​ 40 ülkeden 300'ü aşkın genç Filistin davasına destek çağrısında bulundu

​İstanbul'da bir araya gelen 40 ülkeden 300'ü aşkın genç düzenledikleri basın açıklamasıyla Arap ve İslam ülkelerinin liderleri başta olmak üzere bütün vicdan sahiplerine Filistin davasına maddi ve manevi olmaları çağrısında bulundu.

​ 40 ülkeden 300'ü aşkın genç Filistin davasına destek çağrısında bulundu

İstanbul'da Filistin Alimler Birliği'nin düzenlediği "4'üncü Uluslararası Gençlik Buluşması" vesilesiyle bir araya gelen 40 ülkeden 300'ü aşkın genç işgalcilerin Filistin'e gerçekleştirdikleri saldırıları hakkında basın açıklaması düzenledi.

Türkçe ve Arapça okunan basın açıklamasının Arapça metnini Yemen'den Amr Muhammed okurken Türkçe metnini Türkiye'den Ahmet Karaduman okudu.

Siyonist işgal rejimi geçtiğimiz günlerde Gazze’ye vahşice ve insanlık dışı saldırılarda bulunduğuna ve bu vahşi saldırıları sırasında direniş liderlerini, çocukları ve kadınları hedef aldığına değinen Karaduman, "Filistin'deki evleri, içinde ikamet eden insanların üzerine yıktı. Saldırılar, arkasında onlarca şehit ve yüzlerce yaralı bıraktı. Aynı vakitte işgal güçlerinin denetiminde binlerce Yahudi yerleşimci, Mescid-i Aksa’yı bastı ve Talmud ayinlerini gerçekleştirdiler. Bugün Filistin genelinde ve özelde Kudüs ve Gazze'de yaşananlar büyük bir insanlık dramıdır. Bu dava tüm insanlığın sahip çıkması gereken ve Filistin halkının haklarının iadesi için üzerinde durulması gereken bir meseledir." dedi.

"Nerde sizin Gazze'de çocuk ve kadınların akıtılan kanlarına karşı duruşunuz?"

Uluslararası Gençlik Buluşması'na katılan 40 Ülkeden 300'ü aşkın genç adına mesajlar paylaşan Karaduman ilk olarak İslam Ümmetine seslendi. Karaduman, "Ey İslam ümmeti! Peygamber Efendimiz'in miraca yükseldiği yer olan Mescid-i Aksa'mız sizleri çağırmaktadır. Nerede sizin kutsallarınıza olan gayretiniz? Nerde sizin Gazze'de çocuk ve kadınların akıtılan kanlarına karşı duruşunuz? Nerede sizin bu elem verici tabloya karşı söylemleriniz? Hani nerde iman kardeşliğinin gerekliliği? Bizim İslam ümmetinden isteğimiz şunlardır;

  1. Tüm meşru yollarla bu vahşi saldırılara karşı çıkarmaya davet ediyoruz.
  2. İslam Ümmeti, Siyonistlerle normalleşmeye gitmiş tüm hükümetlere, ilişkileri kesme çağrısında bulunmalıdır.
  3. Filistin ve Gazze halkına destek olma adına, miting ve yürüyüşler düzenlemelidir.
  4. Filistin’de bulunun Müslümanların direnişine maddi destek olma adına kampanyalar düzenlenmelidir.
  5. Siyonist rejimin vahşi yüzünü dünyaya duyurma adına sosyal medya çalışmalarının yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

"İşgalci israilin saldırılarına karşı durmaya ve Filistin'e ambargonun bir an önce kaldırılmasına davet ediyoruz"

Arap ve İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyoruz Karaduman, " Bizler İslam ülkelerinin liderlerini ve ordularını, Kudüs'e, Gazze'ye, Filistin'e yardım etmeye, işgalci israilin saldırılarına karşı durmaya ve Filistin'e ambargonun bir an önce kaldırılmasına davet ediyoruz. Sizlere Allah’ın ayeti olan 'Sizden dinlerini korumak için yardım isterlerse, aranızda anlaşma bulunan bir topluluğa karşı olmamak üzere yardım etmeniz gerekir.' ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in şu hadisi şerifini hatırlatıyoruz; 'Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez.' Buradaki onu teslim etmezden kasıt, yani onu, ona eziyet edenlerin elinde bırakmaz. Bilakis ona yardım eder, ona sahip çıkar manasındadır. Bizlerde aynı şekilde uluslararası kamuoyunda Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların durdurulması Gazze'ye yapılan ambargonun kaldırılması ve tüm saldırıların bir an önce durmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

"Mescid-i Aksa'yı savunması ve Gazze'deki mazlum kardeşlerimize yardım edilmesi boynunun borcudur"

İslam ümmetinin onurlu alimlerine de çağrıda bulunan Karaduman, "Ey bu ümmetin izzetli alimleri, sizleri hakkın yanında durmaya, İslami ve insanı görevinizi yapmaya, Mescid-i Aksa ve Gazze'nin ve Filistin halkının uğramış olduğu zulme karşı tavır almaya davet ediyoruz. İslam ümmetinin, ümmetin bütün meselelerine sahip çıkması, özellikle de Mescid-i Aksa'yı savunması ve Gazze'deki mazlum kardeşlerimize yardım edilmesi boynunun borcudur. Bu manada mücahidlerin, maddi ve manevi olarak desteklenmesi gerekmektedir. Bizler sizlerden bu manada maddi ve manevi olarak kardeşlerinizin yanında durmaya davet ediyoruz. Duyarlı iş insanlarına da sesleniyoruz; mazlumlara sahip çıkma adına canını ortaya koymak vacip ise malını ortaya koymak daha evladır. Mallarımızın, kutsallarımız ve mazlumlar için feda edilmesi elzemdir. Bu durum hiçbir akıl ve vicdan sahibinin karşı çıkmayacağı bir gerçektir." diye belirtti.

"Sizler değil miydiniz ki Rusya'nın Ukrayna'ya olan saldırılarına karşın dünyayı ayağa kaldıran?"

Son olarak tüm vicdan sahiplerine seslenen Karaduman, "Hiçbir vicdan sahibi ve aklı selim bu zulmü kabul etmez. Kudüs ve Gazze'de ki insanlık dramına karşı tepkiniz nerede ey insanlar? Sizler değil miydiniz ki Rusya'nın Ukrayna'ya olan saldırılarına karşın dünyayı ayağa kaldıran? Siyonistlerin alçakça saldırılarına karşı nerede tepkiniz ve duruşunuz. Artık tüm insanlığın bu siyonist işgale karşı sesini yükseltmesi ve tepkisini koymasının vakti gelmiştir. Bizler, sizden uluslararası arenada kanuni ve hukuki olarak bu siyonist işgale karşı tavır almaya davet ediyoruz. Mescid-i Aksa ve Gazze'deki mücahit kardeşlerimize buradan sesleniyoruz ve diyoruz ki; sabredin, Allah sizlerle beraberdir. Sizi yüz üstü bırakanlar ve hainlik edenler sizleri yıldıramaz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)