Sadr: Yolsuzluk yapan hiç kimse bizi yönetemeyecek

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, “Yolsuzluk yapan hiç kimse bizi yönetemeyecek, yolsuzluğa boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Sadr: Yolsuzluk yapan hiç kimse bizi yönetemeyecek

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Muharrem ayının 10. Günü vesilesiyle Twitter’dan bir paylaşımda bulundu.

Yolsuzluk yapanlara ve yolsuzluğa tepkisini dile getren Sadr, “Yolsuzluk yapan hiç kimse bizi yönetemeyecek, yolsuzluğa boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sadr hareketinin dini ve siyasi lideri Sadr, başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'deki destekçilerinden talepleri yerine gelene kadar oturma eylemlerine devam etmelerini istemişti.

Sadr, 6 Ağustos’ta yaptığı açıklamada siyasi rakiplerine diyalog ve uzlaşı kapısını kapatarak, parlamentonun lağvedilmesini ve erken seçim yapılmasını istedi.

Irak'ta Ekim 2021'de yapılan seçimlerden galip çıkan Şii siyasi ve dini lider Mukteda es-Sadr, Koordinasyon Çerçevesi partilerle hükümet kurmaya yanaşmamış ve ardından siyasetten çekildiğini açıklamıştı. Sadr sonrası hükümet kurma işi rakibi Koordinasyon Çerçevesi'ne geçmişti.

Koordinasyon Çerçevesi, 25 Temmuz'da başbakan adayı olarak eski Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Muhammed Şiya Sudani'yi seçtiğini duyurmuştu.

Taraflar henüz yeni hükümetin kurulması ve cumhurbaşkanı seçimi konusunda uzlaşama sağlayamadı.