2022 ve 2023 Filistinli çocuklar için en kanlı yıllar oldu

Kısa adı HRW olan İnsan Hakları İzleme Örgütü 2022 ve 2023 yıllarının, siyonist terör rejiminin saldırıları ve cinayetleri yüzünden, son 15 yıl içinde Filistinli çocuklar açısından en kanlı yıllar olduğunu ifade etti. 

2022 ve 2023 Filistinli çocuklar için en kanlı yıllar oldu

HRWtarafından yayımlanan raporda Filistin'in Batı Şeria bölgesinde 22 Ağustos'a kadar 34 Filistinli çocuğun sorgusuz sualsiz bir şekilde, terörist işgalci askerler tarafından katledildiğine dikkat çekildi. 

Raporda işgal rejiminin çocuk cinayetlerinde bir artış trendinin gözlemlendiği, siyonist çetenin, bu katliam politikasından vazgeçmeye zorlanmaması durumunda bu artışın önümüzdeki dönemde daha da yukarılara çıkabileceği belirtildi. 

İşgalci terörist askerlerin, önceden herhangi bir uyarı yapmaksızın ve daha az can yakıcı malzemeler kullanma yoluna başvurmaksızın çocukların özellikle belden yukarı kısımlarını hedef aldıkları ifade edildi. 

Raporda siyonistlere ait Haaretz gazetesi kaynak gösterilerek, işgal askerlerine taş veya molotof kokteyli atılması durumunda işgal askerlerinin de silahla ateş etmelerine izin verildiği hatırlatıldı. 

HRW, BM Genel Sekreteri'nden çocuklara yönelik ihlaller konusunda yıllık olarak hazırladıkları raporlara israil işgal rejiminin Filistinli çocuklara yönelik büyük ihlallerini ve aşırılıklarını da dahil etmesini istedi.