Zabihullah Mücahid: DEAŞ, Afganistan için büyük bir tehdit değil

Taliban Hareketinin Sözcüsü Zabihullah Mücahid, DEAŞ’ın bir yıl önce olduğu gibi artık büyük bir tehdit oluşturmadığını belirterek, güvenlik güçlerinin militanları ortadan kaldırmayı başardığını söyledi.

Zabihullah Mücahid: DEAŞ, Afganistan için büyük bir tehdit değil

Afganistan haber ajansı Hama Press’in haberine göre, Mücahid, Amerika’nın Sesi ile Peştuca yapılan röportajda, Afgan güvenlik güçlerinin Ağustos 2021'den bu yana bin 600 ve bin 700 DEAŞ militanını hapsettiğini, bin 100’ü aşkın militanı ise öldürdüğünü ifade etti.

Zabul, Kunar ce Cevizcan’daki DEAŞ sığınaklarının imha edildiğini söyleyen Mücahid, önceki hükümetlerin ağırlıklı olarak DEAŞ Horasan’ı militanlarını desteklediğini iddia etti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Michael Corella, geçtiğimiz günlerde Kongre huzurunda verdiği ifadede DEAŞ’ın Afganistan'da en az 6 bin 500 DEAŞ militanı olduğunu ve bunların 4 binin Tacikistan sınırına yakın konuşlandığını belirtti.

Ancak Mücahid, DEAŞ savaşçılarının bastırıldığını ve sayılarının azaldığını söyleyerek ABD'li generalin iddialarının doğru olmadığını dile getirdi.