Facebook, Myanmar ordusuyla bağlantılı hesaplara yönelik yasağı genişletiyor

Facebook'un şemsiye şirketi Meta'nın, Myanmar ordusuyla bağlantılı paylaşım ve hesaplara yönelik uyguladığı yasağı genişletme kararı aldığı bildirildi.

Facebook, Myanmar ordusuyla bağlantılı hesaplara yönelik yasağı genişletiyor

Meta şirketinden yapılan açıklamada, Myanmar ordusunun yönetimi ele geçirdiği şubattan bu yana uygulanan orduyla bağlantılı paylaşımlara yönelik yasağın, ordu kontrolündeki işletmeleri temsil eden tüm sayfa, grup ve hesapları kapsayacak şekilde genişletildiği belirtildi.

Sosyal medya platformları Facebook ve Instagram, askeri darbeyle Myanmar yönetimine el koyan ordunun bu platformlardaki bütün hesaplarını şubatta yasaklamıştı.

Şirketin yasağı genişletme kararı, İngiltere ve ABD'de yaşayan çok sayıda Arakanlı mültecinin, Myanmar'da kendilerine karşı nefret söyleminin yayılmasına izin vermekle suçladığı sosyal medya devi Facebook'a 150 milyar dolar dava açmasından bir gün sonra alındı.

Facebook 2018'de itiraf etmişti

Myanmar'da 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Facebook, 2018'de Arakanlılara karşı şiddet ve nefret söyleminin kışkırtılmasını önlemek için yeterli çabayı göstermediğini itiraf etmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) de 2018'de Facebook'u sanal nefretin yayılması konusunda "yavaş ve etkisiz" olmakla suçlamıştı.