'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi

ABD Başkanı Trump'ın 'Yüzyılın İhaneti' planı, yurdun dört bir yanında düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi
'Yüzyılın İhaneti' yurt genelinde protesto edildi

ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'e bırakan 'Yüzyılın İhaneti' planı, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Türkiye'deki birçok şehirde insanlar Cuma namazı çıkışındA Kudüs'e sahip çıkmak için protesto gösterileri düzenledi.

AĞRI

Ağrı'da faaliyet gösteren STK'lar, cuma namazı sonrası Merkez Camii önünde ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı şer planını protesto ettiler.

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatının da destek verdiği basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz okudu.

Yılmaz, "Özellikle Kudüs'ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemin meşrulaştırılması, daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan terör çetesi işgalcilerin, ABD tarafından desteklenmesi, işgalin meşrulaştırılması ve terörün yaygınlaştırılması noktasında kirli bir işbirliğidir." dedi.

GAZİANTEP

Filistin başta olmak üzere diğer İslam ülkelerini sömürmek ve emperyalist emellerini gerçekleştirmek isteyen işgalci ABD ve siyonist terör rejimi arasında yapılan anlaşmayı kınamak amacıyla halkın yoğun katılımıyla HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Alaybey Cami'inde kılınan Cuma namazının ardından kortej halinde toplanan kalabalık, işgalci ABD ve siyonist terör rejimini tel'in eden sloganlar eşliğinde Balıklı Parkı'na yürüdü.

Yürüyüşte, "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Özgür Kudüs, Özgür Bir Dünya", "İhtilafı Bırak Kudüs'te Birleş", "Gaziantep'ten Kudüs'e, Direnişe Bin Selam", "Ümmeti Kudüs İçin Birliğe Çağırıyoruz", "Kudüs Müslümanları Bekliyor", "Siyonist Zulüm Bitmeden Durmak Yok" sloganları atıldı.

Balıklı Parkı'nda yapılan basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, İslam ümmetinin dağınıklığını, parçalanmışlığını fırsat bilen işgalci ABD ve siyonist terör çetesinin işgalcilerin plan ve projelerini sinsice gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

BİNGÖL

Birçok STK’dan oluşan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından, cuma namazı sonrasında merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde halkın katılımıyla basın açıklaması düzenlendi.
Grup adına basın açıklamasına "Haydut ABD Başkanı Donald Trump, işgalci israil Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında sözde Orta Doğu Barış Planı'nı açıkladı." sözleriyle başlayan Ferhat Varolgüneş, “Kudüs’ü işgalci israilin başkenti olarak tanıyan ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD yeni bir skandala daha imza attı. 'Yüzyılın Anlaşması(!)' olarak servis edilen tek taraflı anlaşma siyonistlerin yayılmacı politikalarına onay verirken Filistinlileri parya olarak yaşamaya mahkûm ediyor.” dedi.

BİTLİS

ABD’nin, “Yüzyıl Anlaşması” adıyla açıkladığı işgal planına düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösteren Bitlis halkı, siyonist terör çetesini ve açıklanan işgal planını tanımadıklarını belirttiler.

Büyük şeytan ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış anlaşmasıyla Filistin’i ve Filistin halkını yok sayan “Yüzyıl Anlaşması” işgal planına Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Bitlis’te sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasında, kararın yok hükmünde olduğu vurgulandı.

Cuma namazı çıkışı Bitlis Merkez Ulu Camii önünde basın açıklaması düzenlendi. Yoğun kar yağışının altında düzenlenen basın açıklamasını Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Şahin okudu.

Yunanistan milletvekilinin Türkiye bayrağına yaptığı çirkin saldırıyı kınayarak, sözlerine başlayan Şahin, geçtiğimiz günlerde Elâzığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

ERGANİ

​​Ergani’de faaliyet gösteren STK'lar, cuma namazı sonrası Camii Kebir önünde ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı şer planını protesto ettiler.

Ergani Kardeş-Der tarafından organize edilen basın açıklamasına HÜDA PAR ve AK Parti Ergani ilçe başkanlarının yanı sıra Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen, İHH ve Özgür-Der ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

Basın açıklamasını Ergani Kardeş-Der yetkililerinden Hasan Haksever okudu.

Yüzyılın anlaşması adı verilen planın işgal rejiminin güvenliğini merkeze alıp Filistinlileri yurtlarından çıkarma girişimi olduğunu belirten Haksever, "ABD başkanı Trump, işgalci siyonistlerin güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen Yüzyılın Anlaşması adını verdiği planını açıkladı. Emperyalizmin genel karakteri olan işgal ve sömürü için uluslararası hukuku hiçe sayma bu açıklamayla bir kez daha deklare edilmiştir. Özellikle Kudüs’ün statüsü için tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddiaların ve teröre dayanan eylemlerin meşrulaştırılması söz konusudur. Daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirilen terör eylemleriyle ayakta kalan Siyonist işgalcilerin yine körü körüne ABD tarafından desteklenmesi işgalin meşrulaştırılması konusunda kirli bir işbirliğidir." ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA

Balıklıgöl Camiinde Dergâh Camii önünde toplanan sivil toplum kuruluşları ve halk, düzenlenen basın açıklamasıyla ABD’nin işgal planına tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Sivil Toplum Kuruluşları adına Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun okudu.

'Yüzyılın Anlaşması'nın bir anlaşma değil savaş çağrısı olduğunu belirten Coşkun, "ABD Başkanı Donald Trump, terörist israilin güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen ‘Yüzyılın Anlaşması’ adını verdiği planını açıkladı. Herkesçe malum olan ve emperyalizmin genel karakteri olan hukuku hiçe sayma alışkanlığı bu açıklamayla bir kere daha deklare edilmiştir. Özellikle Kudüs’ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemin meşrulaştırılması, daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan Siyonist israilin yine kör bir inançla ABD tarafından desteklenmesi, terörün meşrulaştırılması ve yaygınlaştırılması noktasında kirli bir işbirliğidir. Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır." şeklinde konuştu.

VAN

Filistin başta olmak üzere diğer İslam ülkelerini sömürmek ve emperyalist emellerini gerçekleştirmek isteyen işgalci ABD ve siyonist terör rejimi arasında yapılan anlaşmayı kınamak amacıyla halkın yoğun katılımıyla Van’daki siyasi partiler tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Kitlesel basın açıklamasına HÜDA PAR, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve  Büyük Birlik Partisinin il başkanlığı temsilcileri katıldı.

Açıklamayı HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın okudu.

Sayğın, "ABD Başkanı Donald Trump, işgalci siyonistlerin güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen 'Yüzyılın Anlaşması' adını verdiği planını açıkladı. Emperyalizmin genel karakteri olan işgal ve sömürü için uluslararası hukuku hiçe sayma alışkanlığı, bu açıklamayla bir kere daha deklare edilmiştir. Bu Anlaşma, Özellikle Kudüs’ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemin meşrulaştırılması, daha açık ifadeyle, ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan Siyonist işgalcilerin, yine körü körüne ABD tarafından desteklenmesi, işgalin meşrulaştırılması ve terörün yaygınlaştırılması noktasında kirli bir işbirliğidir. Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır." dedi.

SİİRT

Siirt’teki STK’lar, dünyanın sömürgeci ve emperyalist gücü ABD’nin Başkanı Donald Trump ve işgalci terörist Netanyahu’nun imzaladığı  "Yüzyılın Utanç Planı" ile ilgili kararını tel'in etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazı sonrası Halid Bin Velid Camii avlusunda düzenlenen basın açıklamasında emperyalist ABD ve işgalci Siyonistler protesto edildi.

Basın açıklamasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun israil, Yaşasın bağımsız Filistin, Yaşasın Müslümanların onuru, insanlığın barış ve huzuru güzel Kudüs, Söz veriyoruz, Filistin de Kudüs de özgürleşecek, ABD de israil de Ortadoğu’dan defolacaktır." sloganları attı.

ANTALYA

İşgalci ABD'nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında Filistin'i yok etme ve Kudüs ise siyonist çeteye peşkeş çekme girişimi Antalya’da tel'in edildi.

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması Cuma namazı çıkışı, Muratpasa Camisi ilerisinde bulunan havuz başında gerçekleştirildi.

"Kudüs Müslümanların Başkentidir” adıyla yapılan basın açıklamasında vatandaşların yansıra STK, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderi ve âlimler katıldı.

Yapılan basın açıklamasını HÜDA PAR Antalya Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Şahin okudu.

MUŞ

ABD’nin işgal planına toplumun her kesiminden gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. Bir tepki de HÜDA PAR Muş İl Başkanlığından geldi.

Cuma namazı çıkışı Muş Belediye Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda Muşlu katıldı. Basın açıklaması okuyan HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, kararın yok hükmünde olduğunu vurgulayarak, anlaşmayı önemseyen, uzlaşmaya değer gören herkesi Filistin’in düşmanı olarak göreceklerini belirtti.

MİDYAT

Hacı Kasım Altunkaya Camii avlusunda yağmura rağmen toplanan halk, Trump'un, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan 'Şer Planı'na tepki göstermek için Midyat STK platformu öncülüğünde bir araya geldi.

Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir tarafından okunan basın açıklamasında, bazı İslam ülkelerinin yüzyılın ihanetine destekten vazgeçmeleri gerektiğine vurgu yapılarak Kudüs'e sahip çıkılması için Müslümanların birlik olmaları çağrısında bulunuldu. Atılan sloganlarla işgalci ABD ve israil telin edildi.

VİRANŞEHİR

İlçedeki Kışla Camii önünde cuma namazı sonrası kitlesel basın açıklaması düzenleyen Viranşehir Sivil Toplum Kuruluşları, söz konusu kararı kabul etmediğini vurguladılar.

Halkın sık sık "İşgalci israil-büyük şeytan ABD" ve "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" Kahrolsun israil- ABD” şeklinde sloganlar attıkları görüldü.

OSMANİYE

Osmaniye Merkez Envaru’l-Hamit Camii’nde Cuma namazının ardından yapılan basın açıklamasıyla Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın, işgalci siyonistlerin güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen "Yüzyılın Anlaşması" telin edildi.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları adına basın metnini okuyan Memur-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman, ABD ve işgalci rejimin bugüne kadar başaramadığı "Büyük İsrail Projesi "ve "yok edilmiş Filistin" hayalini, şimdi de bu yolla gerçekleştirmeye çalıştığını ifade etti.

ESKİŞEHİR

Cuma namazının ardından Reşadiye Camisinde bir araya gelen platform üyesi STK’lar, ABD’nin Kudüs için tek taraflı olarak verdiği kararın diplomatik açıdan palavra Müslümanlar için ise paçavra olduğunu söylediler.

Platformu adına basın açıklamasını İHH Eskişehir Temsilcisi Musa Karadaş, "Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıyan ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD, yeni bir skandala daha imza attı. Yüzyılın Anlaşması olarak servis edilen tek taraflı anlaşma siyonistlerin yayılmacı politikalarına onay verirken, Filistinlileri köle olarak yaşamaya mahkum ediyor.” dedi.

İLKHA