Yüzlerce cami her dinden insana kapılarını açıyor

Yüzlerce cami her dinden insana kapılarını açıyor
Yüzlerce cami her dinden insana kapılarını açıyor
Yüzlerce cami her dinden insana kapılarını açıyor
Yüzlerce cami her dinden insana kapılarını açıyor

Günümüz dünyasında İslam’a ve Müslümanlar’a yönelik bir ön yargı olduğunu biliyoruz. Öyle ki dünyanın pek çok yerinde yaşayan birçok insanın zihnindeki kalıplaşmış ‘İslam’ düşüncesini kırmak oldukça zor… fakat imkansız değil. Birazdan sizlere anlatacağımız haber, insanların İslam hakkında bilgi edinip ön yargılarını kırmak adına atılmış önemli bir adım.

İngiltere'de, insanların kalplerini İslam’a ısındırmak için düzenlenen bir uygulama var. Her sene, belirli bir tarihte Birleşik Krallık‘taki yüzlerce cami her dinden insana kapılarını açıyor. İnsanlar bu camileri ziyaret edip Müslümanların camilerde neler yaptığını öğreniyor, Müslümanlarla tanışıp İslam hakkında bilgi ediniyorlar.

Geçen sene, bu organizasyonun sahibi olan İngiltere Müslüman Konseyi, İngiltere’deki insanların %90’ının daha önce hiç camiye gitmediğini açıkladı. Bu oran İngiltere’deki İslam algısının ne kadar çarptırılmış olduğunu gözler önüne seriyor. İngiltere Müslüman Konseyi ise her sene düzenledikleri bu cami daveti ile birlikte İngiltere’de yaşayan insanların İslam’a yönelik yanlış bakış açılarını düzeltmeyi umuyor.

Size bu organizasyonun geçen seneki en önemli katılımcılarını sıralayalım: Başbakan Theresa May, İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ve Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan.

Bu isimler dikkat çekiyor, evet. Fakat asıl kalplerimizi ısıtan, gündelik yaşamdan insanların bu etkinlikle ilgili söyledikleri:

“Bugün edindiğim muhteşem eğitici tecrübeden bir fotoğraf daha!” “Caminin ve insanların bu kadar sevecen olmasına çok şaşırdım”

Bu organizasyonun ilk kez düzenlendiği yıl olan 2015’te yalnızca 20 cami etkinliğe dahil olmuştu. 3 Mart 2019’da gerçekleşen #Visitmymosque (#CamimiZiyaretEt) etkinliğinde ise 250’den fazla cami ziyaretçilerini ağırladı.

Ayrıca geçen sene camilere giden ziyaretçi sayısı 700’ü buldu. Sayıların her sene biraz daha artması, etkinliğin amacını başarıyla gerçekleştirdiğini bizlere kanıtlıyor aslında. Dileriz bu tarz etkinlikler sadece İngiltere’de değil, dünyanın her yerinde düzenlenir ve dinimiz ile ilgili zihinlerdeki kalıplaşmış yargıların yıkılmasına ön ayak olur.