Yisrael Katz'dan Bahreyn Dışişleri Bakanına bayram tebriği

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Bin Ahmed El Halife dün İsrailli mevkidaşı ve "arkadaşı" Yisrael Katz'dan Müslümanların kurban bayramı için selam aldı.

Yisrael Katz'dan Bahreyn Dışişleri Bakanına bayram tebriği

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Twitter'da şunları yazdı: "Bahreyn Dışişleri Bakanı arkadaşım Khalid Bin Ahmed Al Khalifa, size ve Bahreyn halkına mübarek Bir Kurban Bayramı tatili diliyorum."

"İbrahim oğullarının mirasının, sizinle paylaştığımız, iki halk arasında barış ve kardeşliğe ve iki ülke arasındaki işbirliğine yol açacağını umuyorum. Yakında seni tekrar görmeyi dört gözle bekliyorum."

Al Khalifa ve Katz, Temmuz ayı ortasında ABD'de düzenlenen Advance Dini Özgürlük konferansının oturum aralarında ilk halka açık toplantılarını gerçekleştirdiler.

Katz bir kez daha toplantıyı duyurmak için Twitter'ı kullandı ve yan yana dururken gülümseyen iki adamın fotoğrafını paylaştı.

"Bahreyn dışişleri bakanıyla kamuoyu önünde görüştüm." diyen Katz, "İsrail'in Körfez ülkeleriyle ilişkilerini ilerletmek için çalışmaya devam edeceğini" de sözlerine ekledi.

Bu, başta Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman olmak üzere İsrail ve Körfez Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin arttığı bir dönemde geldi.

Aralık ayında Netanyahu, Umman Sultanı Qaboos Bin Said ile Ekim ayında yaptığı görüşmenin ardından İsrail'e Umman hava sahasını kullanma izni verildiğini söyledi.

Bazı İsrail medyası Bahreyn'in bu yıl İsrail ile barış anlaşması imzalayacağını duyurdu.

Habernas Çeviri