Yardım kuruluşları, afetzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, felaketin yaşandığı bölgelerde insani yardım faaliyetlerini sürdüren İslami STK'lar, üye ve gönüllüleri ile depremin yaralarını sarmak için gayret sarf ediyor.

Yardım kuruluşları, afetzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde yıkıma sebep olan, şimdiye kadar 35 binden fazla insanın vefatıyla neticelenen deprem için tüm bölgelerde çalışma yürüten İslami STK'lar, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu yaşam malzemelerini temin etmenin yanında gönüllüleriyle birlikte asrın felaketinden etkilenenlere yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Depremlerin ardından yaraların sarılması için deprem bölgelerinde çalışma yürüten Umut Kervanı, IHO Ebrar, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli, Adıyaman'daki depremzedelere de yardım elini uzattı.

Deprem bölgelerinde gece gündüz demeden yardım faaliyetlerini sürdüren bu yardım kuruluşları, Adıyaman'daki depremzedelere 42 ton yakacak yardımında bulundu. Yakacak yardımı, koordineli bir şekilde aile sayısına göre yapıldı.

Öte yandan, Hollanda'da bulunan hayırseverlerin 1 tır dolusu giyim, ayakkabı, bot, mont gibi A'dan Z'ye bütün ihtiyaç malzemeleri, yine Umut Kervanı, IHO Ebrar, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı. (İLKHA)