HÜDA PAR Kadın Kollarından depremzedelere ziyaret

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremde yaralananları ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

HÜDA PAR Kadın Kollarından  depremzedelere ziyaret

Diyarbakır'da evi yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, yurtlar başta olmak üzere belirlenmiş güvenli bölgelere yerleştirilirken kimi yaralıların tedavileri de hastanelerde hala devam ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, partisinin Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Habibe Günel ve bir grup partiliden oluşan heyetle birlikte Diyarbakır'daki depremzedeleri hastane ve yurtlarda ziyaret etti.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaralı depremzedeleri ziyaret eden Yarar, depremzedelere geçmiş olsun temennisinde bulunup yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

Gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin açıklama yapan Yarar, yaralılar arasında evi yıkılıp çadıra yerleştirilen, daha sonra çadırda çıkan yangından ağır yaralanan depremzede bir ailenin yaşadığı dramın yürek burktuğunu söyledi.

Hastanede tedavi gören ailenin 3 çocuğunun tedavisinin yanık ünitesinde devam ettiğini belirten Yarar, yaralıların durumunu iyi olduğunu, tedaviye olumlu yanıt verdiğini ifade etti.

Depremzedelerin konteyner gibi daha güvenli yerleşim alanlarına yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yarar, hastane personeline depremzedeler için yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür etti.

Hastanede gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yurtta kalan bazı aileleri de ziyaret eden Yarar, yurtlarda kalan ailelerin kalıcı barınma yerlerine yerleşmek istediklerini, bunun için de gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Yarar, "Yurtlara yerleşen depremzede ailelerinin başlıca sorunları arasında, üniversite öğrencisi olan gençlerin uzaktan derslerini takip ve online derslerine katılım gösterebilmeleri için internet sorunları var. Üniversite öğrencisi gençler internete erişim problemi yaşıyor." dedi.

Adıyaman'da evleri yıkılan ve Umut Kervanı aracılığı ile Diyarbakır'da güvenli evlere yerleştirilen aileleri de ziyaret eden Yarar, ailelerin hem kendilerini ziyarete eden partili heyete hem de kendilerine yardımcı olarak güvenli bir yere yerleşmelerine vesile olan Umut Kervanı'na teşekkür ettiğini dile getirdi.

İLKHA