Yahudilerin Lag B'Omer Bayramı kutlamalarında 40 kişi ezilerek öldü

İşgalci İsrail'in kuzeyinde, Yahudilerin Lag BaOmer Bayramı'nın kutlandığı bir alanda yaşanan izdiham nedeniyle en az 40 kişinin ezilerek öldüğü, 65 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, gece yarısından sonra ülkenin kuzeyindeki Safed kenti yakınlarındaki Meron Dağı'nda Lag BaOmer Bayramı'nın kutlandığı alanda izdiham yaşandığı belirtildi.

Siyonist rejimin sağlık ekiplerine dayandırılan haberde, izdiham nedeniyle 40 kişinin ezilerek öldüğü, 24'ü ağır olmak üzere 65 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Durumu ağır olanların tahliyesi için bölgeye 6 ambulans helikopter gönderildiği, çok sayıda sağlık ekibinin de olay yerine ulaştığı kaydedildi.

Perşembe gece yarısı civarında, organizatörler sahada yaklaşık 100 bin kişinin bulunduğunu, Cuma sabahına kadar 100 bin kişinin daha gelmesi beklendiğini açıkladı.

Meron Dağı'nın eteklerinde gömülü olan Haham Şimon Bar Yohai'nin mezarını ziyaret etmek ve dağ başında büyük şenlik ateşlerinin yakıldığı yıllık toplantıya büyük kalabalıklar katılıyor.