ABD Yahudi Komitesi'nden Rabıta Başkanı El-İsa'ya ödül

Suudi Arabistan merkezli Rabıta'nın genel sekreteri Muhammet El İsa, Yahudi Cemaatleri ile birlikte yaptığı çalışmalardan dolayı Combat Antisemitizm Movement adlı Yahudi kuruluşu tarafından ödüllendirildi.

ABD Yahudi Komitesi'nden Rabıta Başkanı El-İsa'ya ödül

Şalom Gazetesinde çıkan habere göre Suudi Arabistan'ın dinler arası diyalog çalışmalarını yürüten Rabıta'nın genel sekreteri Muhammed El İsa bu ödülü alan ilk Müslüman kişi oldu.

“Müslümanlar ve Yahudiler antisemitizmle birlikte nasıl savaşabilir?” adlı toplantı kapsamında yapılan ödül törenine video konferans yoluyla katılan El İsa, birlik olmanın önemi üzerinde konuştu. El İsa şunları belirtti: “Cemaatlerimiz arasında diyaloglar kurmalı, köprüler inşa etmeliyiz ve kardeşçe yaşamalıyız. Rabıta'nın başkanı olduktan sonra ilk günden bu yana her zaman Yahudi düşmanlığı yapanlara karşı oldum ve Radikal dini akımları engellemek için mücade ettim.” dedi.

Suudi Arabistan son dönemlerde İşgalci İsrail ile normalleşme sürecine girmek için Rabıta üzerinden dinler arası diyalog adı altında Yahudi Cemaatleri ile ilişkilerini artırmaya devam ediyor.

Bu senin ocak ayında ABD merkezli Yahudi cemaatinin organize ettiği  Polonya'daki Auschwitz-Birkenau kampını Rabıta Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el İsa  başkanlığında 28 ülkeden Rabıtaya bağlı 25 sözde alimle birlikte ziyaret ederek secdeye kapanmışlardı.

Habernas