Van'da 'Medya Mevlid Buluşması' etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları, Coronavirus tedbirleri kapsamında, "Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed" temalı "Medya Mevlid Buluşması" etkinliği düzenledi.

Van'da 'Medya Mevlid Buluşması' etkinliği düzenlendi
Van'da 'Medya Mevlid Buluşması' etkinliği düzenlendi
Van'da 'Medya Mevlid Buluşması' etkinliği düzenlendi

Van Peygamber Sevdalıları tarafından her sene meydanlarda yapılan ve binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Hazreti Peygamberi Tanıma ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri bu sene ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan Coronavirus 'ten dolayı sosyal medya üzerinden gerçekleştirildi.

M TV'nin büyük katkıları ile yapılan program, M TV'nin stüdyolarında gerçekleşti. Rehber TV, M Radyo ve Serhad FM ortak yayınlarıyla gerçekleştirilen, "Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed" temalı program, sosyal medya üzerinden de binlerce kişi tarafından izlendi.

Sunuculuğunu Abdulvahap Akkay'ın yaptığı program, kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Peygamber Efendimiz'i en güzel şekilde anlatan Mevlid-i Şerif ile devam eden program, Özlem Ajans sanatçılarının okumuş olduğu ilahi ve ezgilerle sürdü.

Programda, Hazreti Peygamber'i anlatan bir şiir okuyan Ali Kırmızıkaya'nın ardından, Eğitimci Faysal Arslan, Peygamber Efendimizin örnek aile rehberliğinden bahsederek Hazreti Peygamberin hayatından kısa kesitler sundu.

Eğitimci Faysal Arslan, "Daha önce meydanlarda yaptığımız Mevlid programını, dünyayı kasıp kavuran Coronavirus'ten dolayı bu sene ekranlardan yapıyoruz. Ama bunda da nice güzellikler vardır. Bugün içinde bulunduğumuz durum bizim için bir ibret ve tefekkürdür. Belki de uzaklaşmış olduğumuz ailemize ve evimize dönüşümüzün başlangıcıdır." dedi.

Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de, Hazreti Peygamberin bizler için en güzel örnek olduğunu beyan ettiğini hatırlatan Arslan, "Rabbimiz dinini bir melek aracılığıyla da bize indirebilirdi. Kur'an-ı Kerim de bir seferde inebilirdi. Ama Allah bize, bizim gibi olan bir numune gönderdi. Bizim gibi ihtiyaçları olan, bizim gibi yaşayan ve bizim gibi yeryüzünde dolaşan birisini gönderdi. Sahabeler Hazreti Aişe'ye gidip Allah Resul'ünün ahlakını soruyorlar. Hazreti Aişe de 'Siz hiç Kur'an okumuyor musunuz? O yürüyen Kur'an'dır.' buyuruyor." sözlerini aktardı.

"Dışarıya dönük değil içeriye dönük yaşamamız lazım"

Hazreti Peygamber'in gençliğinden ve evliğinden bahseden Arslan, "Ey evlenmeyi düşünen gençlerimiz! Sizin için en güzel örnek Hazreti Peygamber'in hayatıdır. Temiz olanlar temiz olanlar içindir, kirli olanlar kirli olanlar içindir. Hazreti Peygamber temizdi ve temizi buldu. Hazreti Hatice de temizdi ve o da temizi buldu. Nasıl ki Hazreti Peygamber evleninceye kadar temiz kaldıysa, biz de gençler olarak temiz kalmalıyız. Güzel bir evlilik yapma yolunda evliliğe kadar temiz kalmakta ve ahiret saadetini düşünmekten geçer." dedi.

"Hazreti Peygamber evli olan bütün bireyler için bir örnektir"

Arslan, "Hazreti Peygamberin düğününe baktığınızda düğünü sade, evlilik hayatına baktığımızda kendisinden 15 yaş daha büyük bir kadınla evlenmesine rağmen hiçbir şekilde başka bir kadına baktığını göremezsiniz. Hazreti Hatice ile o kadar güzel bir evlilik hayatı geçiriyor ki, onu kaybettiği seneye 'Hüzün senesi' deniliyor. Hazreti Peygamber evli olan bütün bireyler için bir örnektir. Dışarıya dönük değil içeriye dönük yaşamamız lazım. Önce evimizi bir cennet haline getirmemiz lazım. Allah Resulü bir hadislerinde, 'Sizin iman bakımından en kâmil olanınız, ahlakı en güzel olanınızdır. Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en iyi olanınızdır.' buyuruyor. Ayeti Kerime'de de Yüce Allah, 'Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabından ehlinizi koruyunuz.' buyuruyor. Bundan dolayı biz ehlimizi ve ailemizi önde tutacağız. Hazreti Peygambere ilk vahiy geldiğinde yaşadığı korku karşısında sığınağı, yine dert ortağı ve hayat arkadaşı Hazreti Hatice oluyor. O halde bizim aileyi kurmamız ahireti kazanma amaçlı olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Biz de evlerimizi İslam direkleri üzerinde bina etmeliyiz"

Aile fertlerinin birbirlerine teselli kaynağı olduğunu söyleyen Arslan, "Hazreti Âdem babamıza baktığımızda, Allah ona bir teselli ve ünsiyet olarak Hazreti Havva annemizi yaratmıştır. Çünkü insan tek başına yaşayamaz. Soyun devamı da aile müessesi ile olacaktır. Yine Peygamber Efendimiz'in her zaman yanında olan ve ona teselli veren ve nihayet onun getirdiği dine de inanan ilk kişi eşi Hazreti Hatice'dir. Biz de evlerimizi İslam direkleri üzerinde bina etmeliyiz. İslam ahlakını evimizde tesis etmeliyiz." ifadelerinde bulundu.

Hazreti Peygamber'in çocuklarına karşı çok şefkatli ve merhametli olduğunu belirten Arslan, Hazreti Fatıma'nın bütün sıkıntılarını ilk önce Hazreti Peygamber'e anlattığını, Hazreti Peygamber'in de kızına her zaman nasihatlerde bulunduğunu ve kocasına karşı nasıl davranması gerektiğini ona öğrettiğini ifade etti.

"Allah Resulü, Hazreti Hatice'yi hep hayırla anardı"

Arslan, "Hazreti Hatice vefat ettikten sonra da Peygamber efendimiz onu hep hayırla anmış ve gelen yakınlarına hürmet göstermiştir. Kurban kestirdiğinde de Hazreti Hatice'nin akrabalarına da gönderirdi. Bir gün Hazreti Aişe Peygamber Efendimize 'Sen hep o yaşlı kadını anıyorsun ama Allah sana ondan daha hayırlısını verdi' deyince, Hazreti Peygamber 'Hayır, Allah bana ondan daha hayırlı birini vermedi. İnsanlar benden mallarını esirgerken, o bana malını verdi. İnsanlar beni inkâr ederken o beni doğruladı. Ve o bana çocuklar verdi.' buyurur. Bu derece ailesine ve çocuklarına bağlı birisiydi Allah Resulü." şeklinde konuştu.

"Bu musibet yüzünden evlerimize kapandığımız bu günlerde Hazreti Peygamberin sünneti ile evlerimizi şenlendirelim"

Peygamber'in çocuklar arasında adil davranılmasını tavsiye ettiğini belirten Arslan, "Peygamber Efendimizin evinde büyüyen Hazreti Enes, 'Ben ailesine karşı Hazreti Peygamber'den daha şefkatli kimseyi görmedim.' diyor. Hazreti Peygamber bütün konularda olduğu gibi aile konusunda da bizim için örnektir. O nasıl yaşadıysa biz de öyle yaşamak zorundayız. Kurtuluş O'nun yolundan ve sünnetinden geçmektedir. Bu musibet yüzünden evlerimize kapandığımız bu günlerde Hazreti Peygamberin sünneti ile evlerimizi şenlendirelim bir dirilme ve diriliş yeri kılalım inşallah." ifadelerini kullandı.

Program, Eğitimci Levent Dalgın Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu.

 

İLKHA