Utanç anlaşmasını imzalayan ABD, Bahreyn ve İsrail üçlüsü Kudüs’te toplanıyor

İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani çarşamba günü Kudüs’te bir araya gelecek.

Utanç anlaşmasını imzalayan ABD, Bahreyn ve İsrail üçlüsü Kudüs’te toplanıyor

İsrail askeri kaynaklarına yakınlığıyla bilinen "Walla" haber sitesinde, önümüzdeki arşamba günü (18 Kasım) işgal altındaki Kudüs kentinde ABD, Bahreyn ve İşgalci İsrail arasında üçlü bir toplantı yapılacağı belirtildi. Ayrıca haberde, bu bağlamda iki Bahreynli bakanın işgalci İsrail’i ziyaret edeceği bilgisi paylaşıldı.   

İsrail işgal rejimi kaynaklarında, söz konusu üçlü toplantıya, Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani ile İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi’nin katılacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde ise Siyonist İsrail Parlamentosu’nda yapılan oylamada Bahreyn ile varılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması onaylandı. Parlamentodaki 120 milletvekilinden 62'si “evet”, 14'ü ise “hayır” oyu kullandı.

Bahreyn’in resmi makamları, Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani’nin, 18 Kasım’da İşgalci İsrail'e resmi ziyaret gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Berğusi ise yaptığı bir açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerine yapmayı planladığı ziyareti engelleme çağrısı yapmıştı.

Palinfo