Ürdün'de bakanlar, hükümet revizyonu için istifa etti

Ürdün’deki bakanlar, kabine revizyonuna hazırlık olarak, dün, Başbakan Ömer er-Rezzaz’a istifalarını sundu.

Ürdün'de bakanlar, hükümet revizyonu için istifa etti

Ürdün’deki bakanlar, kabine revizyonuna hazırlık olarak, dün, Başbakan Ömer er-Rezzaz’a istifalarını sundu. 14 Haziran 2018 tarihinde kurulan Rezzaz hükümeti, dördüncü kez kabine revizyonu gerçekleştirmiş olacak.

Ürdün resmi haber ajansına göre istifalar Başbakan Rezzaz’ın talebi üzerine gerçekleşti.

AFP’nin haberine göre ismini açıklamak istemeyen resmi bir kaynak, “Ürdün Kralı 2.Abdullah, Ürdün ekonomisini teşvik etmek için bir plan tasarlamakla görevlendirdi. Plan, geçtiğimiz ay yapılan toplantılarda ele alınmıştı. Kral, Ürdün vatandaşlarının bu ekonomik reformu hissetmesi için yılsonuna kadar mühlet tanıdı. Gayrimenkul piyasasını canlandırmak, Ürdünlüler için iş fırsatları yaratmak ve devlet harcamalarını kontrol için yatırımları teşvik etmek üzere de hükümet kararları alındı” ifadelerini kullandı.

Rezzaz hükümetinde ilk revizyon 11 Ekim 2018’de gerçekleştirilmişti. Bu değişiklik 10 bakanlığı kapsadı. 6 bakanlık ise ilgili diğer bakanlıklarla değiştirilmişti.

4 bakanı kapsayan ikinci revizyon, geçtiğimiz 22 Ocak’ta gerçekleştirilmişti. Değişiklik yapılan bakanlıklar arasında geçtiğimiz Eğitim ve Turizm bakanları da bulunuyordu.

Rezzaz hükümetinde 8 bakanı kapsayan son bakanlık revizyonu ise geçtiğimiz 9 Mayıs’ta gerçekleştirilmişti.

Rezzaz hükümeti, Hani el-Mulki’nin istifasının ardından gelir vergisi yasası değişikliği ile ilgili yapılan halk protestolarının ardından kurulmuştu.

AFP