Keşmir'de bombalı saldırı: 1 ölü, 34 yaralı

Srinagar’da düzenlenen bombalı saldırıda bir kişinin öldüğü, en az 34 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Keşmir'de bombalı saldırı: 1 ölü, 34 yaralı

Hindistanlı yetkililer dün, Cammu Keşmir'in yazlık başkenti Srinagar’da düzenlenen bombalı saldırıda bir kişinin öldüğünü, en az 34 kişinin ise yaralandığını söyledi. Yaşanan bu olay, Keşmir’in 5 Ağustos’ta, Hindistan yönetimi tarafından özerklik statüsünün kaldırılmasından bu yana tartışmaların şiddetlendiği bir dönemde yapılan ilk saldırı oldu.

Reuters’a konuşan yetkililer, aralarında 3 Hint güvenlik görevlisinin de bulunduğu yaralıların saldırının ardından şehir merkezindeki hastaneye kaldırıldığını, yaralılardan birinin durumunun ise kritik olduğunu aktardı.

Srinagar’da görevli bir polis memuru, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, olayda bir kişinin öldüğünü 14 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Hindistan ve Pakistan, çok sayıda Müslümanın bulunduğu Keşmir üzerinde egemenlik talep ederken, Yeni Delhi tarafından özerklik statüsünün kaldırılması ile bölge son aylarda diken üstünde.

Özerklik statüsünün kaldırılmasının ardından Hindistan yönetimi, bölgedeki internet bağlantısını keserken, binlerce kişiyi ise gözaltına aldı.

Reuters