Umut Kervanı'nın Mali'de inşa edeceği Mescid-i Aksa Camii'nin temeli dualarla atıldı

Umut Kervanı Vakfı tarafından Batı Afrika ülkelerinden Mali’de inşa edilecek olan Mescid-i Aksa Cami’nin ve su kuyusunun temelleri dualarla atıldı.

Umut Kervanı Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda vakıf, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor.

Bunlardan birisi de vakıf yetkilileri tarafından Batı Afrika ülkelerinden temeli atılan Mescid-i Aksa Cami oldu.

Türkiye’de bağışları toplanan caminin temeli Coila’ya bağlı Vabugu köyüne giden Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran’ın katılımı ile atıldı.

Öte yandan caminin yanında köy halkının abdest ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için Zemzem Su Kuyusu’nun da temeli atıldı.

İlahi eşliğinde vakıf yetkililerini karşılayan yerel halk, sevgi gösterisinde bulundu.

Vakıf yetkilileri de çocuklara balon ve şeker dağıtarak fotoğraf çektirdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, köyün ileri gelenleri ve bölgenin Belediye Başkan Vekili teşekkür konuşması yaptı.

Temel atma töreni esnasında tarif edilemez duygular içerisinde olduğunu belirten Cengiz Kurtaran, böylesi bir hayra vesile oldukları için Allah’a şükrettiğini dile getirdi.

Yaklaşık 2 ay içerisinde caminin ve su kuyusunun biteceğini ifade eden Kurtaran, şöyle konuştu:

“Biz hepinizi çok seviyoruz. Türkiye’de ki hayırseverlerin yapmış olduğu camiden en güzel bir şekilde istifade etmenizi istiyoruz. İstiyoruz ki bizim büyüklerimiz ve gençlerimiz bu camimize sahip çıksınlar. Bizim minik kızlarımız ve çocuklarımız bu camide eğitim görsünler. Cahil kalmasınlar, Rablerini ve peygamberini tanısınlar. Bu güzel köyün huzur içinde bulunması için birbirini sevsinler. Bu güzel camimiz birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olsun.”

Son olarak Türkiye’ye selamlarını gönderen yerel halk, vakıf yetkililerini sevgi gösterisi ve coşkuyla uğurladı.

İLKHA