Umut Kervanından siyasi partilere çağrı: Depremzedeler siyasal gündemin enkazın altında kalmasın

Deprem bölgesine gelen yardımların azaldığına dikkat çekerek tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, “Depremzedeler zaten bir enkazın altında kaldı bir de siyasal gündemin enkazı altında kalmasınlar.” dedi.

Umut Kervanından siyasi partilere çağrı: Depremzedeler siyasal gündemin enkazın altında kalmasın

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremin üzerinden 37 gün geçti.

İlk günden itibaren bölgede depremzedelerin yaralarını saran Umut Kervanı ve kardeş yardım kuruluşları, hayırseverlere, iş insanlarına ve halka yardım çağrısında bulundular.

Siyasi gündemin depremzedeleri gölgede bıraktığına dikkat çeken Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, deprem bölgesine yardımların akması gerektiğini belirtti.

Karakaş, “İnsanların battaniye, çadır ve gıda gibi temel ihtiyaçları var. Bu noktada hayırseverlerden yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz. 36 gündür depremden etkilenen illerde hayırseverlerin yardımıyla sıcak aş dağıtıyoruz. Şu an bu desteğin azaldığını görüyoruz. Önümüzde Ramazan var. Bu konuda ciddi bir sorunla karşı karşıya kalabiliriz.” dedi.

Tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Karakaş, şunları söyledi:

“Hangi siyasi partiden, hangi düşüncede olursa olsun, siyasi partilerden rica ediyorum, bu insanlar günde 3 öğün yemek yiyorlar, ihtiyaçları var. STK’ların bunu kaldırabilecek gücü yok. Çağrı da bulunurlarsa, Umut Kervanı olarak halkımızla yardımseverler arasında köprü olmaya hazırız. Depremzedeler 36 gündür birbirine benzer yemekleri yiyorlar. Bunların da artık farklı yemek yeme zamanı gelmiştir, farklı tatlar bekliyorlar. Özellikle zenginlerimize, hayırseverlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi partilerimize seçimden dolayı bir gündem yaşıyoruz. Siyasi partiler bunu gündeme taşırlarsa, bölgeye daha fazla yardım akacaktır. Fazla yardımların gelmesi, depremzedelerin yaralarına sarılması anlamına gelecektir. Depremzedeler, zaten bir enkazın altında kaldı, bir de siyasal gündemin enkazı altında kalmasınlar.” (İLKHA)