Deprem bölgesindeki sel afetinde can kaybı artıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremler ile sarsılan illerimizden Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman şimdi de sel felaketiyle mücadele ediyor. Bu illerde yaşanan aşırı yağış sonrası cadde ve sokaklar nehre döndü, onlarca araç sel sularına kapıldı. Ev ve işyerlerini su basarken Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel nedeniyle toplam 15 kişi hayatını kaybetti.

Deprem bölgesindeki sel afetinde can kaybı artıyor!

Türkiye 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken şimdi de sel felaketiyle mücadele ediliyor.

Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa'daki aşırı yağışlar sele neden oldu. Yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Onlarca araç akıntıya kapıldı, alt geçitler, ev ve işyerlerini su bastı. Malatya'da depremzedelerin kaldığı bazı çadırlarda, ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

VEFAT SAYISI 14'DE YÜKSELDİ

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu, Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran selde 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 3 ihbarın değerlendirildiğini belirten Bakan Soylu, 5 kişi ile ilgili arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.