Deprem felaketinde, mucizeler gerçekleşiyor!

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen şehirlerde, enkazlar da arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. Depremin üzerinden geçen beş güne rağmen, sağ olarak çıkartılan canlar, adeta zamanla yarışan ekipler için moral olurken, dualar eşliğinde yakınlarının yolunu gözleyenlere de ‘taze bir umut’ oluyor.

Deprem felaketinde, mucizeler gerçekleşiyor!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkımlara neden olan depremin üzerinden 5 gün geçti. Umutlar hala taze. Enkaz altından ise sevindirici haberler gelmeye devam ediyor.

115. SAATE MUCİZE ADIYAMAN'DAN: 38 YAŞINDAKİ MELTEM ÜNSAL ENKAZDAN ÇIKARILDI

Depremden etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da ekipler aralıksız çalışarak hayat kurtarmaya çalışıyor. Tunceli AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan’ın ekibi ile Makedon ekiplerin ortak çalışması sonunda güzel bir haber geldi. Deprem felaketinin 5. gününde enkazdan 38 yaşındaki Meltem Ünsal sağ olarak kurtarıldı.

114. SAATTE 19 YAŞINDAKİ KIZ HAYATA TUTUNDU

Kahramanmaraş'taki depremde Hamdibey Apartmanı'ndaki enkazın altında kalan 19 yaşındaki genç bir kız Jandarma ve Polis arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.

114. SAAT: 3 VE 8 YAŞLARINDAKİ 2 KARDEŞ KURTARILDI

Kahramanmaraş Merkez'de bulunan Gonca Apartmanı'nda arama kurtarma çalışması yapan BAYRAK ekipleri, enkaz altında kalan iki kardeşe ulaştı. Saatler boyu çalışan ekipler önce 8 yaşındaki Halil Sami Kulotu'nu, yaklaşık 1 saat sonra da 3 yaşındaki Yunus Efe Kulotu'nu enkaz altından çıkarmayı başardı. Arama kurtarma görevlileri çocukların kurtarılmasının ardından birbirine sarılarak gözyaşı döktü. O anlar kameralara yansıdı.

113. SAATTE 72 YAŞINDAKİ EMEKLİ ÖĞRETMEN SAĞ KURTARILDI

Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’de bulunan 600 Evler Sitesi’nde Erzurum AFAD ekipleri dinleme yaptıktan sonra arama kurtarma çalışmalarını sesin geldiği bölgeye yoğunlaştırdı. Deprem felaketinin 5. gününde ekipler emekli öğretmen İjlal Günkaya’ya ulaştı. Enkazdan 113 saat sonra çıkarılan yaşlı kadının sağlık ekiplerine teslim edilirken yaşanan sevinç kameralara yansıdı.

113 SAATLİK MUCİZE: 22 AYLIK BEBEK ENKAZDAN ÇIKARILDI

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde yoğun çalışmalar yürütülürken, bir sevindirici haber daha geldi. Kurtarma çalışmalarının 113'ncü saatinde 22 aylık bir bebek deprem enkazından sağ olarak kurtarıldı.

KAHRAMANMARAŞ

  • Trabzon Caddesi'ndeki 7 katlı Anadolu Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, bir kişinin yaşadığını tespit etti. Ekipler, 46 yaşındaki Döne Gül Bitmiş'i kurtardı.  Depremzedeyi enkazdan çıkaran ekipler ise büyük sevinç yaşadı, gözyaşı döktü. 
  • Kahramanmaraş'ta, 99 saat sonra bir kişi, enkazdan sağ çıkarıldı. Ali Sezai Efendi Caddesi'nde 3 katlı apartmanın enkazından ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan Suriye uyruklu Fatma Karuş’u (26) enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

  • Kahramanmaraş’ta 89 saat sonra Ebrar Sitesi'nin enkazından baba-oğul sağ çıkarıldı. 7 yaşındaki Recep Yahya Güçlü ile 32 yaşındaki baba Ozan Ramazan Güçlü hastaneye kaldırıldı.
  • AFAD ve UMKE ekipleri Azerbaycan Bulvarı üzerinde yıkılan bir binanın enkazından Suriye uyruklu 5 yaşındaki Mina isimli kız çocuğunu çıkarmayı başardı.
  • Bir apartmanın enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler, çalışmalarını bir noktada yoğunlaştırdı. İtfaiye erleri, çalışma sonucu Yusuf isimli kişiyi, 89 saat sonra yıkıntıların altından kurtarmayı başardı.
  • Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 14 yaşındaki çocuk, Antalya'dan giden itfaiye ekiplerince depremden 86 saat sonra çıkarıldı.

ADIYAMAN

  • Adıyaman'da, ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin 7 katlı Bereket Apartmanı enkazında yürüttüğü çalışmada, 17 yaşındaki Gülsüm Yeşilkaya, depremin ardından geçen 90 saat sonra kurtarıldı.
  • Karaman'dan gelip Adıyaman'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile 112 Acil Sağlık ekipleri de depremlerde çöken bir binanın enkazında arama yaptı. Ekiplerin çalışması sonucu, enkaz altındaki Fatma Bulut, depremin ardından geçen 86 saat sonra kurtarıldı.
  • Hatay’da afetin 87. saatinde Hatay'da enkazdan çıkarılan iki bebek, Karabük 112 ekipleri tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesinden alınarak helikoptere taşındı.
  • Adıyaman'da, bina enkazından depremden 88 saat sonra 24 yaşındaki Derya hemşire, sağ olarak çıkarıldı.
  • ANDA ekiplerinin enkazdaki yaklaşık iki saatlik çalışması sonucu 37 yaşındaki Sabit Babacan, depremden 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

DİYARBAKIR

  • "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremden etkilenen Diyarbakır'da, yıkılan binanın enkazından 101 saat sonra anne ve oğlu yaralı çıkarıldı.

HATAY

  • Mehmet Duran Caddesi'ndeki Huzur Apartmanı'nın enkazında bebek sesi duyulması üzerine çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, arama kurtarma çalışmaları sonunda 1,5 yaşındaki Sela Elbarazi ile annesi, babası, kardeşi ve dayısını depremden 96 saat sonra enkaz altından sağ çıkardı.
  • Hatay’da 2 yaşındaki Fatma Halifi, Pazarcık merkezli ilk depremden 88 saat sonra enkazdan kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde Hisar Apartmanı'nda çalışmalarını sürdüren Konya AFAD arama kurtarma ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Konya 3. Ana Jet Üssü askerleri ve Konya Alperen Ocakları, 3 çocuk ve anne babalarını 88 saat sonra enkazdan çıkardı.
  • Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından, depremden yaklaşık 87 saat sonra Ali isimli küçük bir çocuk kurtarıldı.
  • Hatay'da 36 yaşındaki Gülendam Avcıoğlu, depremden 101 saat sonra Cebrail Mahallesi'ndeki bir binanın enkazından sağ çıkarıldı.

GAZİANTEP

  • Şehit Kamil Belediyesi ekiplerince Gölgeler Apartmanı enkazında yürütülen çalışma sonucu 17 yaşındaki Adnan Korkut, 94 saat sonra göçük altından çıkarıldı.
  • OSMANİYE
  • Osmaniye'de asrın felaketinde yıkılan bir binanın enkazından 88'inci saatte çıkarılan 36 yaşındaki Murat Babaoğlan hastaneye kaldırıldı.